bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
LG Kizon pazi na klince
‹ Tech novosti

LG Kizon pazi na klince 08.09.

Zabrinuti roditelji dobili su novu igračku za nadzor klinaca. LG Kizon se nosi na ruci poput sata, a starci u svakom trenutku, zahvaljujući GPS-u i Wi-Fiju znaju gdje su im djeca. Tu je i mogućnost direktnog poziva sa smartfona, zlu ne trebalo

Sjećaš se svog djetinjstva? Kladimo se da si se bezbrižno s društvom igrao po parkovima ili livadama, gdje god odrastao, bez previše brige za sve što se događa u svijetu odraslih. Zanimljivo, skoro svi smo tako odrastali, ali mnogi danas svojoj djeci ograničavaju takvu slobodu. Razlog je strah. Strah nas je manijaka, pijanih vozača, huligana i raznih drugih opasnosti kojima nas mediji svakodnevno 'hrane'.

Djeca su naše najveće blago i logično je da ih nastojimo zaštititi, ali neki pritom zbilja odu predaleko. Recimo, LG Kizon. Narukvica za klince ustvari i nije tako loša ideja, ali samo ako živiš u kvartu gdje nije sigurno prošetati psa, a kamoli djecu pustiti da se igraju sama.

Kizon je vodonepropustan, a pravu namjenu skrivaju šareni poklopci s Hello Kitty, Transformers i sličnim, djeci dragim motivima. Uređaj služi praćenju klinaca putem GPS-a i Wi-Fija. Narukvica je uparena sa smartfonom, a pripadajuća aplikacija u svakom trenutku pokazuje gdje se Kizon i dijete nalaze.

Tu je i opcija za direktno pozivanje Kizona. Ukoliko se dijete ne odazove pozivu, Kizon će automatski spojiti poziv kako bi roditelji putem mikrofona ugrađenog u narukvici čuli sve ono što čuje i klinac.

Narukvica ima bateriju koja će raditi 36 sati između punjenja, uređaj ima 64MB memorije, a radi na svim 2G i 3G mrežama.

Ako imaš klince i misliš da je Kizon sjajna ideja, razmisli na trenutak kako je njima kad dođu u vrtić ili školu s glomaznom narukvicom na ruci. Bit će cool par sati, ali što kad Kizon ubrzo prestane biti fora?

Izvor

Posljednja izmjena: 08.09.2014.
Možda će te zanimati i: