bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Luksuzni gadget za vinoljupce
‹ Tech novosti

Luksuzni gadget za vinoljupce 23.10.

Enofili tvrde kako proizvodnja i konzumacija vina spadaju pod znanost dok će neki otići toliko daleko i ustvrditi da je u pitanju čista umjetnost. Vrhunska vina su skupa, a i sam ‘sport’ uživanja u vinu jednako je financijski zahtjevan. Recimo, ovaj frižider koji će ohladiti dvije butelje vina na savršenu temperaturu košta nekih 10.000 kuna

Da ti netko kaže kako frižider visok tek 50 centimetara košta 10.000 kuna, što bi mu odgovorio? No, kad je u pitanju frižider za vino, pravi ljubitelje istine u čaši neće pitati za cijenu.

Netom predstavljeni fridge, namijenjen isključivo rashlađivanju vina, krajnjeg će kupca koštati 1.500 dolara i budi uvjeren da zainteresiranih ne nedostaje.

Vlasnik tvrtke Plum David Koretz tvrdi kako milijuni vinoljubaca propuštaju puno toga iz prilično prozaičnog razloga - vino ne pohranjuju na idealnoj temperaturi. Ima ono staro, narodno pravilo ‘bijelo u frižider, crno na policu’, ali prave temperature na kojim se vino servira trebaju biti daleko preciznije od tamo neke police ili frižidera u kojem inače držiš jogurt i jaja.

Plum će svaku flašu vina koju pospremiš u njega skenirati, spojiti se s bazom podataka putem interneta kako bi vino usporedio s prikupljenim podacima, na prednjem zaslonu prikazat će etikete butelja koje imaš u frižideru i potom tvoje piće ohladiti na savršenu temperaturu.

Frižider ima dva pretinca koja su potpuno odvojena i u svakom se butelja čuva pod uvjetima koji joj savršeno odgovaraju. Pospremiš li otvorenu bocu vina u Plum, proizvođač tvrdi kako će vino, zahvaljujući savršenim uvjetima ‘frižideriranja’, očuvati svježinu punih 90 dana.

Plum također vodi dnevnik konzumiranja vina, preporučuje ti nova vina na osnovu tvojih afiniteta, prikazuje recenzije butelje koje si kupio i stavio u frižider i još puno stvari koji će biti zanimljive isključivo pravim vinoljupcima.

Izvor

Posljednja izmjena: 24.10.2016.
Možda će te zanimati i: