bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Mali leteći dronovi
‹ Tech novosti

Mali leteći dronovi 26.09.

Dronovi su se udomaćili na našem nebu. OK, možda baš ne i na našem, ali doći će čim birokrati dokuče kako zakonski regulirati ovakvu vrstu zabave. Morat će, jer uskoro nam stižu sve manji i sve zabavniji dronovi koje ćeš nositi na ruci, poput sata

Intel svake godine organizira natjecanje kako bi ohrabrio razvoj i izradu novih gadgeta na polju nosive tehnologije. Za sve one koji su 'prespavali' nekoliko članaka koje smo imali na tu temu – nosiva ili wearable tehnologija je sretan spoj visoke tehnologije s odjećom, obućom, nakitom i svim onim što nosimo.

Dakle, Intel putem natječaja potiče razvijanje ovakvih uređaja, a ove je godine najviše pažnje među pristiglim konceptima izazvao Nixie. Riječ je o malom, letećem dronu s kamerom kakvih već ima na stotine. No, fora je u tome što se Nixie, umjesto u torbi ili u prtljažniku auta, nosi na ruci, poput sata.

Zamahneš rukom, Nixie odleti, snimi te iz ptičje perspektive i vrati se na tvoj dlan. Super fora, samo što je Nixie još uvijek u fazi koncepta i trebat će riješiti nekoliko velikih problema prije nego se pojavi na tržištu.

Recimo, ako Nixie 'pustiš' u gužvi, kako će se znati vratiti vlasniku? Što ako ti fula dlan? Gdje ćeš ga napuniti? Ne znamo odgovor na ta pitanja, ali znamo da bismo Nixie rado vidjeli i na svojoj ruci. Čim prije, tim bolje.

Izvor

Posljednja izmjena: 27.09.2014.
Možda će te zanimati i: