bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Micromax Canvas Sliver 5
‹ Tech novosti

Micromax Canvas Sliver 5 19.06.

Indijski smartfon, imena koje zvuči poput marke motornog ulja proizvedenog negdje u Sibiru, hvali se tim što je najmanji smartfton na svijetu. Indijci se ne šale, a ovakvi uređaji mogli bi uskoro postati uobičajeni i na našem tržištu

Micromax, jedina indijska tvrtka koja se nalazi među deset najvećih proizvođača mobitelu na svijetu, ovaj je tjedan predstavila svoj 'flagship' uređaj.

Canvas Sliver 5 je, navodno, najtanji i najlakši vrhunski smartfon na svijetu. Uređaj je tanak svega 5,1 mm dok pažljivo vaganje otkriva kako ponos Indije teži impreisvno laganih 95 grama.

Vineet Taneja, CEO Micromaxa, tvrdi kako je prilikom dizajniranja i proizvodnje sve podređeno tome da uređaj bude što lakši, tanji i štedljiviji. Otišli su tako daleko da je za izradu kućišta iskorišten aluminij kakav se inače rabi prilikom izgradnje zrakoplova. Sve ovo urodilo je plodom i Canvas Silver 5 zbilja je čudo indijske tehnike.

Ipak, takva filozofija izrade smartfona rezultirala je, za indijske prilike, prilično visokom cijenom. Uređaj u Indiji košta 17.999 rupija što bi u prijevodu bilo oko 1.900 kuna.

Micromax Canvas Sliver 5 ima 64-bitni Qualcomm Snapdragon 410 processor, kamere od 8MP (stražnju) i 5MP (prednju), 16 GB RAM-a i 2GB proširive integrirane memorije.

Što još? Nešto što se zove NXP Smart power pojačalo s Dirac HD Soundom dok je baterija sumnjivo malih 2.000mAh. No, u Micromaxu se kunu kako će, zbog posebne pažnje posvećenoj štedljivosti prilikom dizajniranja uređaja, Micromax Canvas Sliver 5 izdržati čitav dan u ekstremnim situacijama SMS-razgovor-internet maratona.

Posljednja izmjena: 22.06.2015.
Možda će te zanimati i: