bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Microsoft Surface
‹ Tech novosti

Microsoft Surface 19.06.

Ono o čemu se dugo šuškalo napokon je dobilo i službenu potvrdu - Microsoft kreće u borbu protiv iPada. Novi MS tablet zove se Surface, pokretat će ga Windows 8, a moći ćeš ga kupiti krajem godine u dvije izvedbe

Nakon što je Apple poharao svijet iPadom u utrku su se uključili brojni Android tablet, a tržište tableta počelo je strahovito rasti iz godine u godinu. Naravno da su u Microsoftu shvatili da će izgubiti pravo bogatstvo i odlučili su napraviti svoj tablet. Šef Microsofta Steve Ballmer rano jutros po našem vremenu otkrio je svijetu što su u Redmondu 'kemijali' zadnjih mjeseci.

Prema viđenom, Surface bi trebao biti dostojan suparnik iPadu. Surface će imati veliki HD ekran, ali taj podatak uzmi s rezervom jer pričamo o tabletima, ne HD televizorima. No, 10,6 inča više je od iPadovih 9,7 inča, a moramo pohvaliti Microsoft zbog toga što Surface RT, unatoč velikom ekranu, nije puno teži od iPada, a čak je i nešto tanji. Surface RT bit će jeftiniji model, na njemu će biti instalirani Windowsi RT, namijenjeni upravo tabletima, a specifikacijama je sličan iPadu te brojnoj Android bratiji. No, zato je Surface Windows 8 Pro sasvim drugačija 'zvjerka'. U njemu 'kuca' Intelov Ivy Bridge procesor, a na ovom tabletu se 'vrte' Windows 8 Pro, verzija novih Windoza koji će se instalirati na osobna računala.

Surface je zanimljiv i po ugrađenim držačima, zaštitne korice imat će na sebi tipkovnicu, a kućište je izrađeno od materijala obogaćenog magnezijom što bi trebalo poboljšati držanje samog tableta. Zna se i da će MS tableti dolaziti s ugrađenom memorijom od 32 do 128 GB, a memoriju ćeš moći proširivati microSD karticama. Još ništa ne znamo o kameri, vijeku trajanja baterije i mnogim drugim stvarima, ali saznat ćemo krajem godine kad Surface stiže u prodaju. Jedva čekamo da ga se dočepamo. :)

http://www.microsoft.com/surface/en/us/default.aspx

Posljednja izmjena: 19.06.2012.
Koji tablet bi izabrao?
Pitanja i komentari
  • seven 19.06.2012. 10:16
  • Ako će biti smooth kao windows7 telefoni - nije to bezveze. :)
  • 0 Odgovora
  • Daemon 19.06.2012. 09:44
  • Ha, i Microsoft Zune player je u teoriji bio super. Super specke, super sve, ali eto ... fail.

    Živi bili pa vidjeli kako Surface konkurira iPadu jer se Apple lagano počeo opuštati. Treba im neki bič da ih goni.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)