bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Microsoftova preklopna tipkovnica
‹ Tech novosti

Microsoftova preklopna tipkovnica 15.03.

Računala nosimo u džepovima samo što ih danas nazivamo smartfonima. Za potpuni doživljaj nedostaju nam samo miš i tipkovnica. Za miša ne znamo, ali portabilnu tipkovnicu nije teško pronaći. Izvadiš je iz torbe, rasklopiš i raspali

Minijaturizacija nam je omogućila da poslove koje smo nekad radili na stolnim računalima danas obavljamo na tabletima i smartfonima. Pardon, većinu 'računalnih' poslova možemo obavljati na prijenosnim uređajima, osim onih koji iziskuju puno tipkanja.

Prije nego što kažeš kako postoje virtualne tipkovnice, moramo te upitati jesi li ikad pokušao napisati 5-6 kartica teksta na takvoj tipkovnici? Takvo što pravo je mučenje za prste i živce i zbog toga nam do sada nije bilo ni na kraj pameti da laptop zamijenimo tabletom ili, ne daj Bože, smartfonom.

No, sve to mogla bi promijeniti nova Microsoftova Universal Foldable Keyboard ili 'univerzalna preklopna tipkovnica'. Kažu da jedna slika vrijedi više od tisuću riječi pa umjesto objašnjavanja nadaleko i naširoko naprosto ćemo ubaciti ovaj video kako bi vidio u čemu je fora:

'Univerzalka' radi s iPadom, iPhoneom, Androidnim uređajima, Windows tabletima te novijim WindowsPhone mobačima. Možeš je istovremeno, pomoću Bluetooth veze, upariti s dva uređaja između kojih se tipkovnica prebacuje jednostavnim pritiskom na posebnu tipku. Sjajna stvar za sve koji puno putuju i pritom puno tipkaju.

Sad umjesto laptopa na put možeš ponijeti tablet i ovu tipkovnicu, a ako ti veličina zaslona ne predstavlja neki problem onda možeš upotrijebiti i smartfon kao uređaj na kojem ćeš pisati tekstove, odgovarati na mailove, pisati blog, flejmati po forumima i raditi sve što inače radiš doma za stolnim računalom.

Universal Foldable Keyboard u prodaju će ovog ljeta po cijeni od 99,95 dolara. Valjda će se Microsoft smilovati i ovu tipkovnicu ponuditi i hrvatskim kupcima. Plx, Microsoft.

Posljednja izmjena: 17.03.2015.
Možda će te zanimati i: