bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Misteriozni Magic Leap
‹ Tech novosti

Misteriozni Magic Leap 17.12.

Mnogi investitori, među njima i Google, zadnjih su mjeseci investirali više od pola milijarde dolara u tvrtku Magic Leap. Sad se istoimenom projektu priključio i kultni SF pisac Neal Stephenson. Sigurno te zanima o čemu je riječ?

Donedavno nepoznata tvrtka Magic Leap privukla je hrpu pažnje i hrpetinu investicija, a da pritom javnosti nisu pokazali ama baš ništa od svoje tehnologije. No, puno je važnije što su njihovu tehnologiju vidjeli investitori koji su u kompaniju investirali 542 milijuna dolara.

Magic Leap se bavi već pomalo razvikanom umjetnom stvarnošću (VR) samo što oni tvrde kako je kod njih riječ o 'filmskoj stvarnosti'. Njihov službeni tvit kaže:


Priznajemo, rado bismo zaigrali Pokemon sa 'stvarnim' slatkim, malim čudovištima u svom dvorištu, a s nama se slaže Thomas Tull, šef produkcijske kuće Legendary Entertainment.

Nakon što je vidio Magic Leap tehnologiju Thomas je izjavio: 'Ovo je jedna od par stvari u mom životu nakon koje sam rekao, 'Ovo mijenja sve. Ovo je putokaz prema budućnosti'.

Nakon prezentacije, Magic Leapu se pridružio i Richard Taylor, su-osnivač Weta Workshop, tvrtke odgovorne za specijalne efekte u trilogijama 'Gospodar prstena' i Hobit.

Nije jedini, jer se ovog tjedna u svojstvu glavnog futurista tajnovitom start-upu priključio Neal Stephenson, kultni SF pisac najpoznatiji po jednako kultnom romanu 'Potpuni raspad'.

I Stephensonu je bila dovoljna samo jedna prezentacija i razgovor s čelnim ljudima Magic Leapa da im se priključi.

'Ne događa se svaki dan da vam netko dođe u kuću noseći čarobni mač pa sam ja napravio ono što bi napravio svako tko je pročitao puno fantasy romana – pustio sam ih u kuću i ponudio ih pivom', piše Stephenson na svojem webu.

'U nakrcanoj laboratoriji u Floridi, Rony, osnivač i šef Magic Leapa, pokazao mi je demo svoje tehnologije i ubrzo sam prihvatio njihovu ponudu da postanem glavni futurist tvrtke. Vidio sam nešto posebno na toj prezentaciji, nešto što nikad prije nisam vidio.'

Da rezimiramo – Magic Leap je oduševio sve koji su vidjeli tehnologiju na djelu, privukao Google i vodeće ljude iz svijeta filma i tehnologije te jednom, jedinom prezentacijom očarao jednog od najvećih SF pisaca današnjice.

Ok, a što je sa svima nama, običnim smrtnicima? Kad ćemo mi vidjeti taj Magic Leap na djelu i kad ćemo ga moći kupiti u najbližoj trgovini elektroničkom robom?

Kako to obično biva s ovako uzbudljivim i tajnovitim tehnologijama, bojimo se da ćemo se načekati, a možda i razočarati.

Posljednja izmjena: 18.12.2014.
Možda će te zanimati i: