bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Mobitel kojeg možeš oprati
‹ Tech novosti

Mobitel kojeg možeš oprati 06.12.

Ako te nimalo ne dira činjenica što su naši mobiteli prepuni raznoraznih bakterija koje na tvom mobaču veselo žive i razmnožavaju se – blago tebi. Naježiš li se pak na samu spomen mikroba, možda bi trebao početi razmišljati u kupovini ovakvog moba

Svaki put u ruku uzmeš mob, prisloniš ga na licu i počneš pričati, brojni mikroorganizmi koji žive na mobaču imaju tulum. Kako i ne bi kad im je stigla nova porcija hrane u vidu mrtvih stanica kože, ali i prilika da migriraju na tvoje tijelo.

Ne boj se, neće ti biti ništa, osim ako mobitel ne staviš u usta i ne počneš ga grickati. To ne radiš, jel' da? Elem, ako patiš od bacilofobije naša uvjeravanja kako će sve biti ok vjerojatno previše ne pomažu.

U tom slučaju, pomaže samo jedno dobro i temeljito pranje kako bi mobitel ponovno postao čist i mirišljav poput onog lonca u kojem se jučer kuhala sarma, a sada je, nakon pranja s trovremenskim sredstvom za pranje posuđa, čist kao zrcalo.

Naravno, da bi mobitel mogao oprati moraš prvo nabaviti uređaj kojeg voda i sapun previše ne diraju, uređaj kao što je japanska Kyocera Digno Rafre.

Digno Rafre ima 16 giga integrirane memorije, 2GB RAM-a, 13MP stražnju, 2MP prednju kameru, Android 5.1 i svašta nešto lijepo, brzo i moderno – baš poput svakog dobrog moba na tržištu.

Uz sve nabrojano, Digno Rafre ima i jednu veliku prednost – možeš ga oprati, for real. Uređaj je moguće oprati sapunom, pod mlazom vruće vode, a sve to zahvaljujući revolucionarnom sustavu pečaćenja osjetljivih dijelova unutar kućišta Kyocere.

Cijena Dogno Rafre u Japanu iznosi nekih 3.300 kuna, ali u Kyoceri zasad nemaju namjeru prodavati ga izvan matičnog tržišta. Right, kao da nitko od nas nikad nije čuo za kineske online trgovine u kojima takve mobitele prodaju na kile.

Izvor

Posljednja izmjena: 07.12.2015.
Možda će te zanimati i: