bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Mobitelu, riješi mi ovo
‹ Tech novosti

Mobitelu, riješi mi ovo 22.10.

Uskoro bi, umjesto nas, razmišljati mogli početi naši mobiteli. Aplikacija PhotoMath još uvijek ne razmišlja, ali zna riješiti kompleksne matematičke probleme. Dovoljno je uslikati stranicu sa zadatkom, a PhotoMath će se pobrinuti za sve ostalo

Matematika je pomalo poput trčanja – što više trčiš bit ćeš u boljoj formi. Isto tako, što više rješavaš matematičke zadatke, postat ćeš bolji u disciplini koju smo skoro svi mrzili u školi.

Često se zapne pri štrebanju matematike, neki zadatak izgleda nerješivim, a čak nam ni konačni rezultat, kojeg smo iskopali na zadnjoj stranici udžbenika, previše ne pomaže. Trebaju nam koraci od postavljenog zadatka do točnog rezultata, koraci koje smo markirali, prespavali ili naprosto zaboravili.

Pa, i toj muci je došao kraj. Tvrtka MicroBlink dvije godine razvija algoritam za prepoznavanje teksta na mobilnim uređajima. Kako najbolje promovirati takvo što? Idemo napraviti aplikaciju koja će putem kamere prepoznavati zadatke iz matematike, te ih potom riješiti i pokazati svaki korak, od zadatka do rješenja, pomisliše u MicroBlinku.

Aplikacija je ovaj tjedan predstavljena na TechCrunch Distrupt start-up konferenciji u Londonu i izazvala je itekako puno zanimanja među potencijalnim investitorima.

Inače, aplikaciju već možeš besplatno preuzeti za WindowsPhone te za iOS uređaje, a Android i iOS verzija trebale bi stići slijedeće godine.

Prije PhotoMatha, tvrtka je napravila PhotoPay, softver koji korisnicima omogućava da fotografiranjem računa isti i plate, a sad su otišli korak dalje. Pametni telefoni zbilja postaju sve pametniji.

Najbolje u cijeloj priči? Nećeš vjerovati, ali MicroBlink je hrvatska firma. Još uvijek ne vjeruješ? Onda klikni na ovaj link i upoznaj dečke te jednu curu. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 23.10.2014.
Možda će te zanimati i: