bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Motorola Symbol TC70 nije mobitel, već…
‹ Tech novosti

Motorola Symbol TC70 nije mobitel, već… 24.10.

Ako izgleda kao mobitel, ima zaslon osjetljiv na dodir kao mobitel, na uređaju se vrti Android 4.4 KitKat, ima hrpetinu Androidd aplikacija, podržava Wi-Fi i stvoren je da se nosi u ruci ili džepu, onda to mora biti mobitel. E pa, ne mora

Većina proizvođača nastoji ugurati računalo u mobitel dok je Motorola krenula drugim putem kad je u pitanju Symbol TC70. Naime, inženjeri Motorole u kućište koje pristaje nekom ovećem mobitelu, ugurali su pravo računalo. Pritom su izbacili nepotrebne stvari: HSDPA, UMTS, LTE i slične kratice.

Symbol TC70 nije mobitel, već potpuno funkcionalno Android računalo namijenjeno radnicima u skladištima, trgovačkim ili logističkim centrima i sličnim mjestima gdje nema mjesta običnim, 'nježnim' računalima kakva imamo doma i u uredu.

Motorola daje pet godina garancije na Symbol TC70 te tvrdi kako uređaj može preživjeti uzastopna ispuštanja s visine do dva metra. Ovo je postignuto zahvaljujući metalnom kućištu i gumenim oblogama koje sa svih strana štite uređaj.

TC 70 dolazi s više od 50 certificiranih aplikacija namijenjenih inventurama, menadžmentu radne snage, radu u skladištu i sl. Uređaj može funkcionirati i kao dvosmjerni radio putem Wi-Fija, te kao VoIP telefon.

Također, 4,7 inčni zaslon presvučen je Corning Gorilla Glass 2, a uređaj se može napuniti vrlo brzo, pomoću posebnih stanica za punjenje. Zaslon će raditi dodirneš li ga i u rukavicama ili prstima masnim od ćevapa, a univerzalni barkod čitač se podrazumijeva.

Symbol TC70 nije igračka i zbog toga košta ozbiljnih 2.000 dolara u maloprodaji ili 1.000 dolara ako naručuješ par tisuća komada.

Eto, ako ikad ugledaš ovo čudo, sad bar znaš o čemu je riječ i nećeš se osramotiti pokušavajući nazvati mamu s jednog, ovakvog računala.

Izvor

Posljednja izmjena: 24.10.2014.
Možda će te zanimati i: