bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
My name is Z4, Sony Xperia Z4
‹ Tech novosti

My name is Z4, Sony Xperia Z4 21.04.

Nekako potiho, skoro poskrivećki, veliki Sony najavio je svoj novi 'flagship' smartfon – Xperiju Z4. Skromna najava otkriva dva Z4 modela, standardni i kompaktni, ali datuma početka prodaje u Europi još uvijek nema. Pa što se čeka, braćo Japanci?

Da nekim čudom naletimo na Kaza Hiraija, predsjednika Sonyja, i da nam onako, prijateljski kaže: 'Di si buraz? Nego, daj mi reci što da napravimo sa smartfon biznisom koji nam nikako ne ide?'.

Mi bi mu, jednako prijateljski, odgovorili: 'Jednostavno, Kazo, druže stari - nemojte više proizvoditi jeftine Sony mobaće'.

'Vidiš – kad kupujemo neki gadget na kojem piše Sony, onda očekujemo određenu razinu kvalitete, a ne jeftini plastični mob koji se prodaje na metre.'

Kaz bi uvidio da smo u pravu, vratio se u Tokio i zapovjedio promjenu poslovne strategije – Sony bi u takvoj, alternativnoj budućnosti, proizvodio samo mobaće poput novog Z4.

Nažalost, nova Xperia Z4 nikad neće steći popularnost jednog iPhonea 6 ili Galaxyja S6, ali riječ je o jednako dobrom, ako ne i boljem uređaju od razvikane konkurencije.

Sony se, kad su u pitanju najbolje Xperije, drži filozofije 'ako je dobro, ne mijenjaj'. Stoga, zaslon je isti kao na prethodnom modelu tj. 5,2-inčni na 1080p. Veća rezolucija? Komu, čemu?

Unutar Z4 kucka 64-bitni Qualcomm Snapdragon 810 na 2GHz . Radna memorija broji 3 gige, a integrirana 32GB proširive, putem microSD kartica, do sjajnih 128 giga.

Baš kao i prethodnik mu, Z4 je otporan na prašinu i vodu. Kamera je jedna od najboljih u klasi – 20,7MP s hrpetinom neobičnih dodataka poput Exmor RS senzora ili BIONZ enginea za procesiranje slike koji rezultiraju vrhunskim fotkama u svim uvjetima.

Z4 teži 144 grama, a jedinu zamjerku imamo na impresivnu 2.930 mAh bateriju koju nije moguće zamijeniti.

Cijena i datum početka prodaje? E, to još uvijek ne znamo. Uskoro, kažu u Sonyju. Kako ne volimo tu riječ. Uskoro, right. :/

Izvor

Posljednja izmjena: 22.04.2015.
Možda će te zanimati i: