bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Napokon – jedan kabel za punjenje iPhonea i Androida
‹ Tech novosti

Napokon – jedan kabel za punjenje iPhonea i Androida 01.03.

Posjeduješ li Apple i Android uređaje, onda znaš koliko kablova moraš imati pri ruci da ih sve napuniš. Za svaki uređaj treba ti poseban kabl i stalno moraš tražiti onaj pravi. A što kažeš na jedan kabl za punjenje skoro svih gadgeta?

Bežično punjenje nije zaživjelo i još uvijek smo uglavnom ovisni o punjačima i kablovima. Kad već ne ide bez žica, onda bi bilo u redu da ih imamo što manje, pretty please.

Vlasnici Apple i Android mobilnih uređaja najviše pate od 'kablovitisa' pa će ih ova vijest posebno razveseliti. Naime, tvrtka LMcable najavila je istoimeni proizvod koji bi vlasnicima više uređaja broj punjača i kablova trebao svesti na minimum.

LMcable s jedne strane ima standardni USB konektor za punjač dok se čarolija nalazi na suprotnoj strani kabela. Tamo je LM konektor koji se može ugurati u u Appleov Lightning, baš kao i u MicroUSB utor. Trik je u tome kako ga okreneš – s jedne strane Lightning, s drugu MicroUSB.

Ovaj specifičan konektor ući će u oba utora, pa moraš pripaziti kako ga okrećeš želiš li napuniti uređaj, u suprotnom neće se dogoditi baš ništa. No, ovo je cijena koju smo spremni platiti kako bismo jednim punjačem i kabelom punili sve naše gadgete.

LMcable upravo prikuplja lovu na Kickstarteru gdje ga možeš naručiti po cijeni od nekih 110 kuna plus dostava. I još nešto, ako imaš noviji Android uređaj s USB Type-C konektorom, onda slobodno možeš zaboraviti na LMcable pošto na USB sabirnicama budućnosti ovaj kabel ne radi.

Izvor

Posljednja izmjena: 03.03.2016.
Možda će te zanimati i: