bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Napunjeni u 30 sekundi
‹ Tech novosti

Napunjeni u 30 sekundi 08.04.

Tko prvi skuži kako napraviti bateriju za mob koju će biti moguće napuniti za par minuta, obogatit će se preko noći. Izraelska tvrtka StoreDot tvrdi kako ima upravo takvu bateriju koja bi se u prodaji trebala naći za dvije godine. Mi čekamo…

Danas nam za punjenje baterije na mobu treba nekih sat vremena, a za par godina ovaj bi proces trebao trajati svega 30-ak sekundi, ako ćemo vjerovati ekipi iz izraelske tvrtke StoreDot. Oni su u ponedjeljak, na Think Next konfereciji u Tel Avivu, predstavili posebnu bateriju i punjač koji bi trebali omogućiti ovakvo ekspresno punjenje.

Dr. Doron Myersdorf, CEO StoreDota, otkriva u čemu je tajna njihove baterije: 'Ustvari, razvili smo novu generaciju elektroda s novim materijalima. Nazivamo ih MFE (Multifunkcijske elektrode), a posebne su po tome što se s jedne strane ponašaju kao superkondenzatori (brzo punjenje), a sa suprotne strane kao litijumske elektrode (sporo pražnjenje). Nastojimo postići isti kapacitet kao kod li-ion baterija (~2000mAh), a vjerujemo kako ćemo ovaj cilj postići za godinu dana. S masovnom proizvodnjom krećemo krajem 2016', objašnjava Myersdorf.

Šef StoreDota dodaje kako iza njih stoji jedan 'veliki azijski proizvođač smartfona' koji je investirao popriličan broj zelenih novčanica u razvoj nove baterije i novog punjača. Nije teško otkriti tko stoji iza StoreDota, ako pogledaš priloženi video, a mi se samo nadamo da će Izraelci održati riječ te da ćemo za dvije i po godine napokon moći kupiti 'express punjivu' bateriju za mob.

Izvor

Posljednja izmjena: 09.04.2014.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • Nenad Amanovic 05.07.2015. 11:14
  • jedva cekam da kupim prijenosni punjac,za svoj mob.kad mi treba na nekom putovanju,on se isprazni.obicno je to na granici.glupo,jer nemozes se nikome javit ,da si stigao na odrediste.tu sam ljut sam na sebe,ali tehnika i elektronika strasno idu naprijed,a najdraze svima je da im cijene padaju,i to mi je ok.pozdrav bonbon ekipi i svim ljudima koji vole bonbon.long live rock,n roll.stari roker nenad,ili neno amanovic.bonbon je zakon..........................
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)