bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Ne, ovo nije mobitel
‹ Tech novosti

Ne, ovo nije mobitel 22.12.

LCD zaslon visoke rezolucije i izdužen oblik ne čine mobitel. Ovo je nešto sasvim drugačije, a o čemu je riječ odaje mali bijelo-plavi logo te tri čarobna slova – BMW. I tata bi, sine

Sve otkad smo ga prije dvije godine vidjeli u filmu Mission Impossible: Ghost Protocol, hibridni kupe BMW i8 stalno nam se mota po glavi. Ovaj konceptni automobil slijedeće će godine u prodaju, ali i dalje će nam se motati samo po mislima. Naime, nemamo 135.700 dolara viška za kupovinu auta koji sigurno neće ostati nezapažen, bilo gdje da se pojavi.

i8 nesumnjivo izgleda sjajno. No, možda najzanimljiviji dio ovog automobila je, nećeš vjerovati, ključ! Da, ovo što vidiš na slici je ključ novog BMW-a i8. Na ključu se nalazi LCD zaslon koji prikazuje podatke poput količine struje i goriva u baterijama i spremniku, koliko kilometara možeš prevaliti prije nego auto ostane bez struje i benzina, točno vrijeme i sl.

Navodno će zaslon biti moguće programirati s prečacima za brojne funkcije ovog futurističkog hibridnog automobila s 362 KS i maksimalne brzine od 250 km/h. Jedno je sigurno – kad dođeš u kafić i baciš ključeve novog i8 na stol, cijelo selo ima da rikne od zavisti.

Izvor

Posljednja izmjena: 22.12.2013.
Možda će te zanimati i: