bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Nema zime za Beartek
‹ Tech novosti

Nema zime za Beartek 24.10.

Gledamo na kalendar, ne vjerujemo koliko je toplo i jedva čekamo da ta zima napokon pokaže zube. U zimskim uvjetima nema labavo – treba se propisno obundati, a na ruke nataknuti Beartek rukavice s kojima mob niti ne trebaš vaditi iz džepa

Iako ti zima ovih dana nije niti na kraj pameti, činjenica je da ćemo za tjedan-dva mijenjati ljetne gume, početi se oblačiti toplije i prebaciti se u zimski način rada, što podrazumijeva puno čaja, šmrcanja i tople odjeće. Priznajemo da će nam takvo vrijeme biti draže od ovih ljetnih vrućina usred jeseni. Kakvi smo, takvi smo - usred zime počet ćemo kukati kako nam je dosta hladnoće i da jedva čekamo proljeće i ljeto, pa tako u krug.

No, trenutno smo u fazi 'hoćemo zimu', pripremamo se za dolazak hladnog vremena te polako obnavljamo zimsku garderobu - jaknu, kaput, čizme, kapu, šal i proklete rukavice. Zašto proklete? Zato što nas ometaju dok pokušavamo upravljati svim našim gadgetima. Odgovoriti na telefonski poziv u pravim zimskim rukavicama ravno je pogađanju dobitne kombinacije na lotu. Kad kažemo zimske rukavice ne mislimo na one tanke, vunene, već na prave zimske rukavice koje se navlače kad temperatura padne ispod -10 celzijanera.

Imamo tri opcije kad nam zazvoni mob dok hodamo kroz zimu obundani od glave do pete: ignorirati poziv, skinuti rukavicu i gledati u čudu kako nam prsti plave dok razgovaramo ili nabaviti BearTek rukavice.

BearTek omogućuje upravljanje svim gadgetima bez potrebe da uređaj vadiš iz džepa ili torbe. Spajaju se putem Bluetootha, a dolaze u tri modela – za motocikliste, za skijanje i za svakodnevnu upotrebu. Rukavice imaju 'gumbiće' osjetljive na dodir s vanjske strane prstiju koje je dovoljno dotaknuti palcem kako bi prenijeli naredbu mobaču, tabletu, mp3 playeru pa čak i GoPro kameri za što je potreban poseban, WiFI modul. Recimo, pritisneš li palcem vanjski dio kažiprsta na rukavici, odgovorit ćeš na telefonski poziv ili početi puštati mjuzu dok se boardaš. Naravno, podrazumijeva se da imaš slušalice u uhu, spojene s gadgetom.

Sjajna stvar za sve one koji puno vremena provode na snijegu. Manje sjajna je cijena koja iznosi 95 dolara za klasične rukavice, 120 za skijašku i 140 za moto verziju. No, na tu cijenu još moraš nadoplatiti opciju Bluetooh ili WiFi modula koji koštaju 140 dolara. To ukupno iznosi… puno dolara. Halo, Kina! Može neka jeftina kopija ovakvih rukavica?

Posljednja izmjena: 24.10.2013.
Možda će te zanimati i: