bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Nevidljivi senzor za otključavanje moba
‹ Tech novosti

Nevidljivi senzor za otključavanje moba 02.05.

Ah, ta moderna tehnologija. Do sada smo smartfone mogli otključati otiskom prsta na posebnim senzorima koji su, ruku na srce, prilično ružni i kvare estetski dojam uređaja. LG je riješio taj problem ugradnjom senzora pod ekran. Nema dugmića, samo pritisneš zaslon i mob će te prepoznati

LG je razvio senzor za otiske prstiju koji se nalazi ispod staklenog zaslona smartfona, a ne na posebnom dugmetu kao što je to bio slučaj do sad.

Fora je u praktički neprimjetnoj (0,25 milimetara) rupi s donje strane zaslona u koju se umeće transparentni senzor. Drugim riječima, senzor se nalazi ispod stakla, ali toliko je blizu površine da bez problema može očitati otisak prsta.

Istovremeno, ovako se senzor štiti od prašine, prljavštine i vlage što će mu produžiti vijek trajanja.

U LG-ju kažu kako je njihov senzor jednak onima 'na dugmiće' kad je u pitanju točnost skeniranja. Navodno je mogućnost pogreške samo 0.002% ili jedna greška svakih 500 skeniranja. Kad ti se dogodi takvo što, naprosto se skeniraš ponovo da otključaš mob.

Zasad nemamo konkretan datum niti model prvog smartfona s ovom tehnologijom, ali iz LG-ja su potvrdili kako već pregovaraju s potencijalnim kupcima.

Baš nas zanima tko će dati bolju ponudu – Apple ili Samsung.

Izvor

Posljednja izmjena: 03.05.2016.
Možda će te zanimati i: