bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Ni u nebo bez Wi-Fija
‹ Tech novosti

Ni u nebo bez Wi-Fija 13.03.

Putovanje avionom više nije nikakav luksuz, pogotovo ako putuješ na duže relacije. No, u zraku zna biti dosadno bez interneta na koji se možeš zakačiti i tako ubiti vrijeme. Srećom, sve više avio prijevoznika u svojim zrakoplovima nudi Wi-Fi

Učestali nebeski putnici reći će ti da je put zrakoplovom nešto što se podrazumijeva. Jedini nedostatak leta avionom bilo je privremeno ‘isključenje’ s mreže svih mreža, ali ti dani su sad srećom iza nas.

Avio prijevoznici sve češće nude Wi-Fi tijekom leta kao dodatnu opciju koju, naravno, moraš dodatno i platiti. Ipak, što je par eura kad znaš da za vrijeme leta možeš izvaditi svoj mobitel, tablet ili laptop, spojiti se na Wi-Fi i ubiti vrijeme bez da razmišljaš je li podrhtavanje od turbulencije normalna stvar ili je pravo vrijeme za početak paničarenja.

Potraga za letovima koji nude Wi-Fi kao opciju prilično je jednostavna ako svoju internetski preglednik usmjeriš na Routehappy. Ova tražilica sortira letove prema ‘sreći’, a količinu sreće određuje prema količini sadržaja koju pojedini let nudi putnicima.

Sve su uzeli u obzir - veličinu sjedala, prostor za noge, postojanje utičnice kraj sjedala, Wi-Fi pristup, kvalitetu poslužene hrane…

Routehappy radi zahvaljujući suradnji s Google Flight Searchom - tražilicom koja će ti pokazati sve letove do neke destinacije na određeni datum i tako pomoći isplanirati put.

‘Znamo da ljudi traže dodatne informacije o letu prije nego se odluče na kupovinu karte i zato smatramo da je Routehappy vrijedan dodatak našoj tražilici’, kaže Gianni Marostica, jedan od direktora Google Travela.

Inače, nama najdraža opcija na Google Flightu je legendarni I‘m Feeling Lucky (Prati me sreća) gumb. Ne znaš kuda bi putovao? Odaberi datum i polazišnu točku, klikni na gumb i kreni.

Izvor

Posljednja izmjena: 14.03.2015.