bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Nintendo Switch - dvije konzole u jednoj
‹ Tech novosti

Nintendo Switch - dvije konzole u jednoj 21.10.

Nakon višemjesečnog nabrijavanja pod velom tajnosti, Nintendo je napokon predstavio novu konzolu. Ne zove se NX, kako je najavljivano, već Switch i to s dobrim razlogom. Naime, konzola se jednostavnim umetanjem kontrolera pretvara u handheld uređaj kojeg možeš ponijeti kamo god pošao

Sad možemo priznati kako je Wii U bio priličan promašaj za Nintendo. Konzola koja je naslijedila nevjerojatno popularni Wii, prodavala se ispod očekivanja pa su gameri s nestrpljenjem očekivali novu konzolu iz Nintendove kuhinje.

Čekanje se isplatilo, jer je Nintendo Switch itekako zanimljiva konzola, namijenjena nekim novim klincima koji žive u pokretu. Riječ je o hibridu konzole i handled uređaja koji koristi memorijske kartice, a ne diskove.

Switch se spaja na televizor i pritom se ponaša poput PlayStationa ili bilo koje druge klasične konzole za igranje. No, Switch je moguće odvojiti od postolja, jednostavnim umetanjem kontrolera, i tada se Nintendova konzola pretvara u handheld gaming uređaj, poznat svima koji imaju Vitu ili DS.

Kontroler je moguće rastaviti  na dva dijela koji tada funkcioniraju kao maleni, zasebni kontroleri. Idealno za igranje u paru, a upravo je igranje u društvu glavni adut Switcha.

U trominutnom traileru, kojim je Nintendo predstavio Switch, naglasak se stavlja na izlazak među ljude, zabavu s ekipom i e-sport.

Sad nam preostaje vidjeti koliko će Switch koštati i kako igre izgledaju na novoj konzoli. Nintendo Switch u prodaju će u ožujku sljedeće godine.

Izvor

Posljednja izmjena: 22.10.2016.
Možda će te zanimati i: