bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Nokia HERE na Androidu
‹ Tech novosti

Nokia HERE na Androidu 29.08.

Windows Phone (WP) korisnici znaju koliko su dobre Nokijine karte. Najveća prednost im je što se mogu koristiti i kad nisi spojen na internet. Nakon WP-a, Nokia HERE karte stižu i na Android uređaja, a prvi će ih moći isprobati Samsung Galaxy korisnici

Još jučer Nokia i Samsung su objavili kako će Galaxy Gear satovi koristiti HERE zemljopisne karte, a već danas ove dvije tvrtke obznanjuju kako će suradnju proširiti na cijelu paletu Galaxy mobilnih uređaja. Ukratko, to znači da ćeš i ti, ukoliko imaš Galaxy mobač, uskoro moći instalirati HERE aplikaciju, preuzeti zemljopisne karte za pojedine države ili područja s interneta i navigirati bez uključivanja prometa podataka.

Lokalno pohranjivanje karte rezultira i puno bržim radom aplikacija pa potraga za odredištem daje rezultate praktički trenutno. Do željenog odredišta HERE će te odvesti bilo automobilom, pješice ili javnim prijevozom, a spajanje na internet obogatit će aplikaciju stanjem u prometu i promjenama u voznom redu javnog prijevoza.

Lokacije i odredišta koje pospremiš možeš dijeliti s ekipom ili ih 'šerati' s ostalim uređajima pomoću web servisa here.com. Nokia HERE nudi zemljopisne karte za nekih 200 država, od kojih polovica ima detaljnu, 'korak po korak' navigaciju.

Osobno, Nokijina navigacija nam je nekako najdraža i najjednostavnija za korištenje pa svakako preporučamo da isprobaš ovu aplikaciju, čim postane dostupnom.

Dolazak HERE navigacije na Galaxy uređaje znači da će Nokijine karte vrlo vjerojatno uskoro postati dostupne i na ostalim Android uređajima. Iako je Nokia u vlasništvu Microsofta, ovakav zaokret i prihvaćanje Android platforme nimalo ne čude kad se zna da Android, prema zadnjim podacima, drži ogroman udio mobilnog tržišta. Samo u SAD-u, najvećem iOS uporištu, Android je u zadnjih godinu dana Appleu oteo više od 11 posto tržišta.

Izgleda da su u Microsoftu i Nokiji drže one, stare 'ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se'.

Izvor

Posljednja izmjena: 30.08.2014.