bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
'Obični' iPhone 6 ide puno bolje od Plusa
‹ Tech novosti

'Obični' iPhone 6 ide puno bolje od Plusa 15.11.

Apple prodaje nove iPhone sve u šesnaest, ali šute kao zaliveni kad ih upitate za točne brojke kad su u pitanju pojedini modeli. Za njih je sve to iPhone 6, s Plusom ili bez njega. Sad znamo da na skoro svake tri prodane 'šestice' dolazi jedan prodani Plus

Jedna je američka agencija za istraživanje tržišta napravila ono što Apple odbija uraditi – objaviti koliki postotak od ukupnog broja prodanih iPhonea čini 'obični' iPhone, a koliko iPhone 6 Plus.

Prema istraživanju tvrtke Consumer Intelligence Research Partners standardni iPhone 6 u Americi čini 68% ukupnog broja prodanih uređaja sa znakom jabuke. Plus kupuje tek svaki četvrti kupac tj. 23-24 posto novih Apple mobitela dolazi u velikom formatu. Preostalih desetak posto čine stariji modeli iPhonea (5S i 5C).

Zanimljivo je da su lani 5S i 5C činili 84% ukupnog broja prodanih iPhonea, dok su preostali kupci nabavljali 'četvorke'.

Što nam ovo govori? Ekipa je više zainteresirana za iPhone 6 nego za prethodnika, što ne treba čuditi kad se zna da novi uređaji, između ostalog, imaju veće zaslone od prethodnih generacija što je postalo itekako važno kupcima.

Prosječna količina integrirane memorije u prodanim iPhoneima sad iznosi respektabilnih 48GB što je također značajan skok u odnosu na prethodnu generaciju gdje je ta brojka iznosila 32GB.

Izvor 

Posljednja izmjena: 17.11.2014.
Možda će te zanimati i: