bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Ograničenja brzine na Google kartama
‹ Tech novosti

Ograničenja brzine na Google kartama 15.09.

Znaš one okrugle prometne znakova obrubljene crvenim na kojim pišu okrugle brojke – 50, 60, 80….? Nećeš vjerovati, ali to su znakovi za ograničenje brzine i vozači bi trebali voziti sporije od brojke koju vide na tom znaku. Za sve one koji ne primjećuje takve znakove, tu je sad Google Maps da ih podsjeti

Razvojni tim Google Mapsa svako malo izbaci neki novi feature. Često takva poboljšanja potiho testiraju prije nego ih i službeno ugrade u neizostavni alat za navigaciju.

Istu stvar napravili su s obavijestima za ograničenje brzine na cestama. Ovaj je feature primijetio jedan redditor na svom Android uređaju. Google Maps sad prikazuju koliko je ograničenje na cesti kojom se krećeš kako bi brzinu vožnje mogao prilagoditi uvjetima i kako ne bi ostao bez vozačke i par tisuće kuna.

Nažalost, Maps još uvijek ne podržava obavijesti o prekoračenju brzine koje imaju brojne druge aplikacije i servisi za navigaciju. Umjesto toga, Maps će prikazati ikonicu na kojoj piše dozvoljena brzine i promijeniti je kad se dozvoljena brzina promijeni. Itekako korisno za vrijeme vožnje po nepoznatim cestama.

U Googleu nisu željeli komentirati nove ikonice, ali damo se kladiti da ćemo za par mjeseci svi vidjeti kako one izgledaju na našim mobilnim uređajima.

Još kad bi se svi mi počeli pridržavati tih ograničenja…

Izvor

Posljednja izmjena: 19.09.2016.
Možda će te zanimati i: