bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Ok Google, reci mi ovo
‹ Tech novosti

Ok Google, reci mi ovo 29.06.

Mnogi korisnici smartfona ne znaju za Google app. Yup, postoji aplikacija koja se zove Google i koja će potpuno promijeniti način na koji pretražuješ internet. Jedini preduvjet je da znaš engleski i da se ne sramiš razgovarati sa svojim smartfonom

Najbolja tražilica na svijetu iz dana u dan postaje sve pametnijom i korisnijom. Google konstantno usavršava servis koji ih je doveo na sam vrh i nevjerojatno je koliko podataka znaju o tebi.

Ne vjeruješ? Instaliraj Google app, koristi ga par dana i uvjeri se sam. Ubrzo ćeš skužiti da Google zna gdje parkiraš auto, za koji klub navijaš, kad ideš u kino, kud ćeš na ljetovanje… Počneš li surađivati s ovom aplikacijom mnoge, svakodnevne stvari počet ćeš obavljati na nov, drugačiji i, usudili bi se reći, bolji način.

Kako bi aplikaciju koristio u potpunosti, morat ćeš početi razgovarati s njom, Iako Google app natuca hrvatski, najbolje ćete se sporazumjeti na engleskom. Aplikaciju možeš pitati sve što ti padne na pamet, a makedonski developer Kristijan Ristovski potrudio se i napravio web stranicu koja će ti pokazati svih 150 glasovnih naredbi koje Google app razumije na tisuće varijacija istih komandi.

Naravno, preduvjet je da koliko-toliko znaš engleski što se u današnje vrijeme podrazumijeva.

Još nisi uvjeren da je Google app iznimno korisna stvar? Najbolje da instaliraš ovu aplikaciju, bilo za Android, bilo za iOS uređaje, i da se uvjeriš sam zašto ćemo uskoro svi internet pretraživati glasom.

Izvor

Posljednja izmjena: 30.06.2016.
Možda će te zanimati i: