bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
OnePlus One jednako…?
‹ Tech novosti

OnePlus One jednako…? 20.04.

U pravoj poplavi Android smartfona najviše pažnje u zadnje vrijeme privlači model One, tvrtke OnePlus. Srećom, specifikacije, dizajn i mogućnosti ovog mobitela daleko su bolji od nemaštovitog imena

Često čitamo o nadolazećim mobitelima koji na papiru izgledaju sjajno da bi se svi razočarali kad se napokon pojave u prodaji. Revolucionarne ideje obično se, pod pritiskom financija i rokove, na kraju pretvaraju u blijede kopije boljih uređaja. Ovo pogotovo vrijedi za kineske proizvođače koji, čast izuzecima, uglavnom još uvijek nisi prerasli fazu kopiranja japanskih, američkih i europskih uzora.

No, ovo ne vrijedi kad je u pitanju Oppo, kineska tvrtka koja proizvodi sjajne uređaje. Bivši potpredsjednik te tvrtke, Pete Lau, krajem prošle godine napustio je Oppo i pokrenuo vlastiti biznis. Osnovao je OnePlus i u prosincu objavio kako namjerava proizvesti 'najbolje moguće uređaja za korisnike širom svijeta'. Skromno, nema što.

Pete nije ostao samo na riječima već je prethodnih mjeseci naporno radio na dizajniranju novog uređaja, nazvanog One. Nego, što bi da su u zadnje vrijeme svi počeli koristiti naziv One? OnePlus One, HTC One, Xbox One, Microsoft OneDrive…

Unatoč neoriginalnom imenu, izgleda da bi OnePlus One mogao biti opako dobar stroj. Ukratko, riječ je o kopiji odličnog Oppo Finda 7 s više RAM-a, izmjenjivim poklopcem, Cyanogenmod operativnim sustavom i Sonyjevom 13 MP kamerom.

Sve ovo trebalo bi koštati manje od 350 eura u Europi, što je za ovakav mobitel prilično jeftino. One bi se u prodaji trebao pojaviti krajem ovog mjeseca, ali će prvi primjerci biti ponuđeni samo prijateljima zaposlenika, članovima OnePlus zajednice koji mjesecima na forumu tvrtke predlažu i diskutiraju o svim aspektima ovog moba, a nekoliko će ih biti podijeljeno i putem nagradnih igara.

Mi preostali, obični smrtnici, morat ćemo se strpjeti još nekoliko mjeseci.

Posljednja izmjena: 21.04.2014.
Možda će te zanimati i: