bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Ovo je nova Samsungova kamera
‹ Tech novosti

Ovo je nova Samsungova kamera 22.02.

Samsung je na Mobile World Congressu u Barceloni predstavio gro novih uređaja. Među svim tim gadgetima za oko nam je zapela kamera namijenjenu snimanju slika i videa od 360 stupnjeva. Sva sličnost nove kamere s izgledom ljudskog oka sasvim je namjerna

Neobična i fora nova Samsungova kamera, nazvana Gear 360, predstavljena je u Barci. Kao što joj i ime kaže, Gear 360 snima sve oko sebe, na svih 360 stupnjeva. Okruglog je oblika osim ravne površine na dnu kako bi mogla stajati tamo gdje je postaviš.

Unutar kuglastog kućišta nalaze se dvije leće od 30 megapiksela i aperture f2.0, a svaka od njih ima kut snimanja od 195 stupnjeva. Preklapajući dijelovi slike koriste se za spajanje u jednu veliku panoramsku čaroliju.

Obrada slika i videa zahtjeva poseban uređaj, a u ovom slučaju tome mogu poslužiti novi Galaxy S7 i S7 Edge mobiteli. Također, korisnici će medijske zapise s kamere moći obraditi i na pripadajućoj PC aplikaciji.

U Samsungu naglašavaju da se video snimljen Gearom 360 može iskoristiti za umjetnu stvarnost (VR) te preporučuju korištenje njihovog Gear VR Headseta.

Slike i video možeš pohraniti na microSD kartice koje Gear 360 podržava sve do veličine od 128 giga. Baterija bi trebala potrajati i do 140 sati, a kamera je otporna na vlagu i prašinu.

Cijenu još uvijek ne znamo, a iz Samsung najavljuju kako će Gear 360 u prodaju u drugom kvartalu ove godine.

Posljednja izmjena: 23.02.2016.
Možda će te zanimati i: