bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Pametna kamera za detekciju 'veselih' putnika
‹ Tech novosti

Pametna kamera za detekciju 'veselih' putnika 17.08.

Znamo da nije pametno voziti dok piješ. Ustvari, nije pametno piti uopće, pogotovo ako to radiš prečesto i previše. I u Japanu imaju problema s takvim veseljacima pa su na željezničke postaje instalirali pametne kamere za otkrivanje 'sumnjivaca'

U Japanu velik dio stanovništva putuje željeznicom i gužve su sasvim uobičajene- U pravom krkljancu nerijetko se dogodi da netko padne na tračnice. Pretprošle godine 221 osoba ozlijeđena je u takvim nesrećama na japanskim željezničkim stanicama, a čak 60 posto unesrećenih bilo je pod utjecajem alkohola.

Kako bi povećali sigurnost, japanski željeznički prijevoznik JR West uskoro će instalirati pametne nadzorne kamere na stanici Kyobashi u Osaki.

Upravo je ova stanica, koja se nalazi u poslovnom središtu Osake, ozloglašena po velikom broju alkoholiziranih putnika. Kamere će prepoznavati takvu ekipu zapažajući teturanje alkoholiziranih ili ih ubrati dok kunjaju na klupicama glava elegantno naslonjenih na prsa. Kladimo se da jako dobro znaš kako to izgleda. :)

Kamere će potom poslati obavijest osoblju koje će pronaći namazane putnike i pomoći im da se ukrcaju na vlak, ukoliko se za tim pokaže potreba. Sustav neće identificirati osobe koje su pod utjecajem, niti će im lokalna policija ispisivati kazne zbog alkoholiziranosti na javnom mjestu.

Ako se sustav pokaže uspješnim, JR West planira njegovu instalaciju i na ostalim prometnim željezničkim postajama. Živjeli!

Izvor

Posljednja izmjena: 18.08.2015.
Možda će te zanimati i: