bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Pametna narukvica za sportske tipove
‹ Tech novosti

Pametna narukvica za sportske tipove 30.10.

Sudeći prema broju fitnes gadgeta, danas svi vježbaju. Neki razgibavaju palce igranjem na konzoli dok drugi svakodnevno bruse formu i mišiće. Takve će sigurno zanimati nove fitnes novotarije iz Microsofta – Band i Health

Ne znamo za tebe, ali svi sportski nastrojeni dečki i cure koje znamo, jednako su opsjednuti brojevima. Bilježe koliko su pretrčali, preplivali, koliko kalorija su pojeli, gdje su bili i sve ostalo što im pomaže održati zdrav duh u zdravom tijelu.

Zahvaljujući tehnologiji, bilježenje svih tih podataka danas ne predstavlja nikakav problem. Mnoštvo je uređaja namijenjenih sportašima, pa i Apple puno pažnje posvećuje fitnes mogućnostima svog iWatcha. U borbu na tom tržištu, sad se uključio još jedan veliki igrač.

Naime, Microsoft je upravo predstavio Microsoft Health i Microsoft Band. Krenimo s Bandom tj. narukvicom u kojoj se nalaze brojač otkucaja srca, akcelerometar i žiroskop za praćenje pokreta, mjerač temperature kože, senzor za mjerenje izlučenog znoja, ambijentalna i UV svjetiljka te mikrofon.

Na površini narukvice nalazi se 1,4 inčni zaslon (320x106) osjetljiv na dodir, a tu negdje je i vibracioni motor. Dvije baterije od 100mAh trebale bi potrajati 48 sati, s tim da GPS značajno skraćuje trajanje punjenja. GPS? Znamo da ga nismo spomenuli, ali on se podrazumijeva u ovakvom gadgetu.

Microsoft Band će raditi s bilo kojim novijim mobitelom, iz sve tri ergele (Android, iOS, Windows Phone). Osim što mjeri i bilježi apsolutno sve, zaslon narukvice može prikazati SMS-ove te dolazeće pozive s uparenog mobitela.

Fora narukvica, ali već smo viđali slične. No, Band je samo prvi dio priče o kompletnoj fitnes usluzi koju Microsoft nudi. Drugi, jednako važan dio, zove se Microsoft Health. Riječ je o paleti aplikacija za smartfone i cloud servisu koji ide skupa s njima. Svi Band korisnici moći će na svoj Health profil uploadati prikupljene podatke kako bi mogli pratiti svoj napredak.

Također, aplikacija će nuditi savjete na osnovu prikupljenih podataka – kad ti treba odmor, kad premalo spavaš, kad treba pojačati trening i sl. Što više koristiš Band i Health to će takvi savjeti biti precizniji i korisniji.

Microsoft Band od danas je u prodaj u SAD-u po cijeni od 199 dolara. Ne zna se kad će u ostatak svijeta, ali, poznajući Microsoft, znamo kad će doći u hrvatske trgovine… Nikad.

Izvor

Posljednja izmjena: 30.10.2014.