bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Pametna tetovaža za upravljanje mobitelom
‹ Tech novosti

Pametna tetovaža za upravljanje mobitelom 17.08.

Udruženi znanstvenici i doktorandi s Mit Media Laba i iz Microsoft Researcha osmislili su ultimativni primjerak nosive tehnologije – privremenu tetovažu koja funkcionira kao touchpad za upravljanje smartfonom ili dijeljenje podataka putem NFC veze. Jesmo spomenuli da je tetovaža zlatne boje?

Volio ti ili ne volio tetovaže, moraš priznati da je nova tehnologija, prozvana DuoSkin, totalno cool. Zlatne tetovaže koje se mogu isprintati i zalijepiti na kožu izgledaju sjajno, a pritom, uz pomoć par minijaturnih čipova i baterije, postaju osjetljive na dodir.

Tetovaže su zlatne kako bi bolje provodile elektricitet, neophodan za funkcioniranje bilo kojeg gadgeta. Izumitelji DuoSkina predlažu tri načina uporabe neobične tetovaže – pretvaranje kože u trackpad, promjena boje tetovaže ovisno o temperaturi ili za spremanje podataka.

Minijaturizacija koju nam donosi svakodnevni napredak tehnologije omogućuje izradu ovakvih gadgeta koji nam trenutno djeluje pomalo SF, ali uskoro bi mogli postati nešto sasvim normalno.

I normalno da jedva čekamo da si istetoviramo zlatne touchpade po cijelom tijelu -  od glave do pete. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 17.08.2016.
Možda će te zanimati i: