bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Pametni grudnjak
‹ Tech novosti

Pametni grudnjak 07.01.

Nije šala - cijeloj sviti wearablesa tj. 'pametnih' komada odjeće i obuće, pridružili su se i grudnjaci. OMbra grudnjak mjeri puls, disanje i količinu potrošenih kalorija, a jedina mu je mana što se ne može kupiti obrubljen crnom ili crvenom čipkom :(

Na tradicionalnom CES-u u Las Vegasu predstavljeno je trista čuda. Među brojnim novotarijama posebno mjesto zauzimali su wearables ili nosiva tehnologija. Elektronika nam se doslovno počela uvlačiti u gaće, pa i u grudnjake.

Upravo je takav grudnjak predstavila tvrtka OMsignal, specijalizirana za 'pametnu' opremu za fitnes. OMbra je moderan i funkcionalan grudnjak za žene koje žele detaljne informacije o svom metabolizmu za vrijeme vježbanja, kažu u OMsignalu.

Objašnjavaju kako je grudnjak posebno dizajniran kako bi smanjio pritisak na ramenima za vrijeme vježbanja, a posebna tkanina i jastučići na naramenicama cijelu stvar čine udobnom te olakšavaju disanje. Za vrijeme testiranja, izrađeno je čak 1.689 testnih modela dok nije pronađen onaj pravi.

Grudnjak ima senzore koji na upareni smartfon šalje podatke o broju otkucaja srca, disanju, potrošenim kalorijama te procjenjuju koliki je napor uložen za vrijeme vježbanja.

OMbra će u prodaju ovog proljeća po cijeni od 149 dolara za početni kit, a dodatni grudnjaci, bez senzora koji se mogu skinuti i ponovno spojiti, stajat će 59 dolara bez obzira na veličinu.

Posljednja izmjena: 09.01.2016.
Možda će te zanimati i: