bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Potvrđeno - broj otvorenih aplikacija ne utječe na bateriju
‹ Tech novosti

Potvrđeno - broj otvorenih aplikacija ne utječe na bateriju 14.03.

Prošli je tjedan glavni softveraš Applea još jednom potvrdio istinu od koje svi bježimo – aplikacije koje se vrte u pozadini tvog iPhonea nije potrebno gasiti kako bi se produžilo trajanje baterije. Gasio ih ti ili ne, baterija će raditi jednako dugo. A što je s Androidima?

Operativni sustavi za naše mobilne uređaje, iOS i Android, napravljeni su tako da znaju baratati s velikim brojem aplikacija istovremeno. Štoviše, većina aplikacija praktički niti ne opterećuje sustav dok se nalaze u pozadini i nema potrebe da svako malo provjeravaš koji appovi su otvoreni i da ih potom jednako nepotrebno gasiš.

Ovo je potvrdio Appleov softverski šef Craig Federighi, a isto pitanje uputili su Hiroshiju Lockheimeru. Glavni i odgovorni za sve Android stvari u Googleu na pitanje da li zaustavljanje aplikacija pomaže bateriji mobilnog uređaja, odgovara:

Zamoljen još jednom da potvrdi tvitano, Hiroshi ponavlja:

Dakle, ne brigaj oko toga koliko aplikacija i igrica imaš u backgroundu pošto je tvoj mobilni OS napravljen tako da mu svi ti silni programi koji čuče u pozadini uopće ne smetaju. Tek u slučaju da se neki app blokira, onda slobodno možeš zaroniti u task manager i swipeom 'likvidirati' neposlušnu aplikaciju.

Izvor 

Posljednja izmjena: 15.03.2016.
Možda će te zanimati i: