bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Povratak legendarnog Commodorea
‹ Tech novosti

Povratak legendarnog Commodorea 24.07.

Slavnog brenda naše mladosti nema već dvadesetak godina, ali svako malo pojavi se neki novi gadget koji nosi Commodore logo, a mi, kao pravi potrošači i suckeri, odmah poželimo dotični uređaj. Ovaj put riječ je o Commodore smartfonu

Prije nekih deset godina na tržištu se pojavio Commodore TV-Game joystick. Potom, 2011., ponovno su nas pokušali navući na nostalgiju putem PC računala upakiranih u C64 kućište. I opet nisu uspjeli, ali ovaj put možda napokon potpišemo kapitulaciju, jer Commodore Android smartfone uopće nije loš uređaj.

Mob se zove Commodore PET i specifikacijama spada u srednju klasa slične mu Android bratije. Uređaj pogoni 1.7GHz octa-core Mediatek procesor, dolazi s 16GB integrirane memorije, 3GB RAM-a, ima 5 i po inčni 1080p IPS OGS Gorilla Glass 3 zaslon, stražnju kameru od 13 te prednju od 8MP i tako dalje, i tako bliže…

Posebnost uređaja predinstalirani su emulatori za C64 i Amige igre. Zanima te? Commodore PET uskoro će se pojaviti u prodaji u Europi po cijeni od nekih 300 eura što je uobičajena cijena za ovakav uređaj.

Inače, čitatelji poznate web stranice za fanove Androidnih uređaja Android Police, otkrili su kako je Commodore Pet ustvari Orgtec WaPhone smartphone. Jedino što ih razlikuje drugačiji je logo te instalirani emulatori.

Meh. :/

Posljednja izmjena: 28.07.2015.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • krista031 27.07.2015. 16:25
  • prednja od 13 i straznja od 8 mp?
    mislim da te pojebo ****** :)
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)