bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Pravi, pravcati PipBoy
‹ Tech novosti

Pravi, pravcati PipBoy 11.11.

Fallout 4 se prodaje poput papirnatih maramica za projekcije Titanica u kampu za senzibilne tinejdžerke. Naravno, kad nam je ljepše vrijeme provesti u Fallout svijetu nego na poslu ili školi. Ustvari, ovo vjerojatno ne vrijedi za ekipu koja na radnom mjestu koristi pravi, pravcati PipBoy

PipBoy je gadget iz snova. Smartfon na steroidima, poznat svim gamerima iz kultnog serijala Fallout, više je od uređaja za komuniciranje. PipBoy pamti sve, vodi brigu o tome što nosiš, kakvog si zdravlja, gdje si bio, usmjerava te prema sljedećem cilju, pušta ti glazbu i još trista čuda.

Kad bi bar mogao imat PipBoy u stvarnom životu, pomisliše mnogi otkad je Fallouta. Ustvari – znaš da možeš! Zebra WT41N0 nosivi terminal 'sljedeća je generacija robusnih nosivih računala', kaže se u priopćenju tvrtke Zebra koja, inače, proizvodi robusne gadgete tako slične PipBoyu.

WT41N0 nosi se na ruci, ima zaslon i hrpetinu tipki za upravljanje mnoštvom funkcija. Uređaj ima Wi-Fi povezivost, aplikacije kojima se upravlja glasom, dvojezgreni procesor, a na njemu se vrte mobilni Windowsi, uključujući i Internet Explorer.

Uz sve to ovaj gadget može preživjeti pravo zlostavljanje u vidu padova, gaženja i prolijevanja tekućine po njemu. Super, a kome takvo što treba? Nije gamerima zaluđenima novim Falloutom već radnicima u divovskim skladištima koji pomoću PipBoya vode evidenciju robe.

Kako to obično biva kod ovako cool gadgeta i Zebra WT41N0 ima visoku cijenu. Uređaj košta od 2.000 dolara naviše, ovisno o tome kakvu konfiguraciju i koji softver želiš.

Kad uzmeš u obzir da Fallout 4 košta 50-ak eura, možda je pametnije zadovoljiti se virtualnim PipBoyem.

Izvor

Posljednja izmjena: 13.11.2015.
Možda će te zanimati i: