bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Predstavljen Surface Pro 3
‹ Tech novosti

Predstavljen Surface Pro 3 21.05.

Microsoft je jučer, na press eventu u New Yorku, predstavio Surface Pro 3. Novi Surface hardverski je prava zvijer od tableta, laptopa ili što već je. Naravno, uz impresivne, tehnološke novotarije koje je MS ugurao u Surface i cijena je jednako impresivna

Prethodne su generacije Surfacea imale veliki problem – kupci nisu znali da li kupuju tablet ili laptop. Ponukani tim iskustvima, razvojni tim Microsofta bacio se na posao kako bi novi Surface bio lakši, bolji i ugodniji za korištenje.

Rezultati su, na prvi pogled, impresivni. Surface Pro 3 teži samo 800 grama, tanak je 9,1 mm, a zaslon je s 10, povećan na 12 inča pri rezoluciji od 2560 x 1440.

Iako je punokrvni tablet, ispod 'haube' Surface više podsjeća na računalo. Osnova sustava su Intelovi Core i3/Core i5/ Core i7, tu su i 4 ili 8 GB RAM-a, ovisno o modelu, te SSD proširiv do velikih 512 giga. Prednja i stražnja kamera su identične. Obje imaju senzor od 5 MP te mogu snimati HD video na 1080p. Moćan stroj, nema što.

No, u Microsoftu znaju da samo hardver ne čini uspješan tablet i puno su pažnje posvetili upotrebljivosti samog uređaja. Ugrađeno postolje sad podržava nekoliko različitih položaja pa je tu i 'canvas mode' za crtanje, kod kojeg je Surface Pro 3 nakošen za 150 stupnjeva. MS najavljuje i posebnu verziju Photoshopa, s podrškom za Surface i pripadajući stilus.

Poboljšan je i Type Cover s ugrađenom tipkovnicom koji sad magnetski prianja uz zaslon uređaja prilikom sklapanja. Veći je i trackpad te je poboljšana integracija sa stilusom.

Iz svega nabrojanog, vidi se da je Surface Pro 3 namijenjen prvenstveno profesionalcima, osobama u pokretu koje trebaju tablet i laptop u jednom uređaju.

Microsoft je već počeo primati narudžbe za Surface Pro 3 u Americi, a u prvi kupci svoje uređaje dobit će sredinom ljeta. Za Intel Core i3 model treba izdvojiti minimalno 799 dolara, Core i5 košta 999 dolara, naviše, dok najsnažniji Core i7 stoji 1.549 dolara i više, ovisno o konfiguraciji.

Nakon Amerike i Kanade, slijedi prodaja na još 26 tržišta širom svijeta. Poznajući Microsoft, Hrvatska nije među njima. 

Izvor

Posljednja izmjena: 21.05.2014.
Možda će te zanimati i: