bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Pretvori smartfon u termalnu kameru
‹ Tech novosti

Pretvori smartfon u termalnu kameru 20.06.

Minijaturni gadget uskoro će svaki, moderni smartfon pretvoriti u funkcionalnu termalnu kameru. Što će ti to, pitaš se? U pravu si, termalne kamere nisu neophodne, ali nije daleko dan kad će se ovakvi senzori serijski ugrađivati u bolje smartfone

Seek CompactPRO naziv je gadgeta koji se može spojiti na smartfon i na zaslonu uređaja prikazati termalnu sliku rezolucije 320x240.  Istina, već postoje mobiteli s ugrađenim termalnim senzorom, poput Cata S 60, ali zašto kupovati novi mob kad jednog već imaš u džepu.

Seek CompactPRO teži nešto manje od 15 grama i može se priključiti na bilo koji Android ili iOS uređaj. Pripadajuća aplikacija korisnicima omogućava da vide temperaturne promjene u rasponu od -40 do +330 Celzija na udaljenosti od nekih 500 metara.

Cijena od 500 dolara govori nam kako nije riječ o igrački već o ozbiljnom alatu kojeg će kupovati građevinari i slične profesije u kojima je bitno znati što je hladno, što propušta toplinu i sl.

Nama preostaje pričekati još par godina, dok ova tehnologija ne postane pristupačnijom kako bi je Apple, Samsung i ostali počeli ugrađivati u standardne mobitele. Nije da nam treba, ali moraš priznati da je fora.

Izvor

Posljednja izmjena: 22.06.2016.
Možda će te zanimati i: