bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Priča za laki trk
‹ Tech novosti

Priča za laki trk 31.10.

Trčanje ja lakše uz smartfon i slušalice s kojih trešti death metal ili neka slična glazba koja inspirira i tjera te dalje. Inspiraciju za trčanje sad možeš pronaći i u obliku priča koje možeš preuzeti s neta, slušati i trčati zajedno s glavnim likovima

Ako trčiš vjerojatno si čuo za Runtastic – app za fitness i trčanje s GPS-om, zemljopisnim kartama, brojačem kalorija i još trista čuda koja ti vjerojatno nikad neće zatrebati. Naravno, Runtastic želi navući što više korisnika na trčanje i na korištenje svoje aplikacije, a najnoviji način motivacije prilično im je ingeniozan.

Naime, Runtastic je unajmio nekoliko scenarista i glazbenika kako bi stvorili serijal 40-minutnih audio priča na engleskom i njemačkom kao zvučnu podlogu svakodnevnom trčanju. Priče raznih žanrova, od fantastike do krimića, moguće je preuzeti putem Runtastic aplikacije, a svaka priča praćena je posebno skladanom glazbom koja prati ritam trčanja. Početak priče i treninga krasi polagani ritam. Kako se tenzije dižu, a brzina trčanja raste, ubrzava se i glazba, a kraj treninga ponovno prate lagane note.

Osim scenarista i kompozitora, Runstastic je unajmio i nekoliko poznatih glasova za pričanje priča. Jedan od njih, reper Masta Ace, slušateljima priča priču o bijegu iz Alcatraza dok u drugoj priči Jonathan Tilley trči kroz Rio Janeiro i poziva slušatelje da krenu trčati skupa s njim.

Cijeli projekt nadgledala je Ines Haufer koja kaže: 'Uzeli smo nešto što većina trkača koristi, slušanje glazbe ili audio knjiga dok trče, i prilagodili novi format njihovim potrebama'. Zbog toga su sve priče duge nekih 40 minuta, jer toliko u prosjeku dnevno istrči svaki Runtastic korisnik.

'Ako se identificiraš s pričom, trčanje je puno lakše', tvrdi Ines. 'Možeš osjetiti nemir u glasu naratora. Netko te slijedi, psi laju, počni trčati. Priča i glazba tjeraju te da napraviš još jedan korak, da istrčiš još jednu milju'.

Posljednja izmjena: 31.10.2013.
Možda će te zanimati i: