bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Prodani za sekundu
‹ Tech novosti

Prodani za sekundu 30.06.

Kineski Xiaomi ima neobičnu prodajnu strategiju. Naime, nove modele uređaja izdaju u ograničenim serijama pa tko prvi, njegov mobitel. Prošli je tjedan, tako, na Tajvanu 10.000 primjeraka Redmi Note phableta prodano za samo 1 sekundu

Sredinom lipnja, kineski proizvođač Xiaomi u prodaju je pustio najnoviji mobitel iz svoje ponude – Xiaomi Redmi Note. Uređaj se za sada prodaje samo u Kini, ali Xiaomi planira pohod i na ostala tržišta.

Xiaomi je u samo 34 minute nakon puštanja mobitela u online prodaju u Kini, zaprimio nevjerojatnih 100.000 narudžbi. No, to nije ništa naspram prijašnjeg modela, Xiaomi Mi3, koji je brojku od 100.000 prodanih primjeraka premašio za nešto više od minute.

Xiaomi mobači idu k'o alva iz jednostavnog razloga – jeftini su, dobri i snažni. Na primjer, Redmi Note ima 5.5 inčni 1280x720p HD zaslon, pogoni ga osmojezgreni MediaTek procesor na 1.4GHz, ima 2GB RAM-a te 16GB integrirane memorije. Kamera je više nego pristojnih 13MP, a baterija impozantnih 3,200mAh. I sve to za samo 230 dolara!?

Nakon Kine, Xiaomi je krenuo u osvajanje tajvanskog tržišta. U prvoj rundi ponudili su 10.000 primjeraka Redmi Note uređaja, ali isključivo online. Kupci su nestrpljivo čekali početak prodaje i razgrabili svih 10.000 primjeraka za jednu, jedinu sekundu.

Mnogi potencijalni kupci, koji su ostali kratkih rukava, žalili su se kako nisu uspjeli niti učitati stranicu prije nego su svi mobiteli prodani. Unatoč velikoj potražnji (15 milijuna predbilježbi za Redmi Note u Kini), Xiaomi ne misli mijenjati način prodaje.

Zašto bi kad se svi 'tuku' kako bi došli do novog Xiaomija. Gdje da stanemo u red?

Izvor

Posljednja izmjena: 30.06.2014.
Možda će te zanimati i: