bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Prva Nokia na Androidu
‹ Tech novosti

Prva Nokia na Androidu 24.06.

Microsoft i Nokia u utorak su predstavili svoj prvi Android smartfon. Nokia X2 nije nikakvo čudo tehnike već je riječ o običnom mobitelu koji prvenstveno plijeni povoljnom cijenom i veselim dizajnom

Došao je i taj dan. Nije do ispadanja naše repke sa Svjetskog prvenstva već do prve 'androidne' Nokije. Nokia X2 ima 4,3 inčni ClearBlack LCD zaslon, dvojezgreni 1.2GHz Snapdragon 200 procesor, 1GB RAM-a, 4GB integrirane memorije proširive do 32GB, 15GB OneDrive prostora za pohranu, 5 MP stražnju kameru, prednju VGA kameru i 1800mAh bateriju, a sve to za očekivanu MPC od 99 eura, bez poreza. Nije loše za tu lovu.

Novi Nokia mob ne bi bio nikakva vijest da nije već spomenutog Androida. No, iako ima drugačiji operativni sustav, Nokia se potrudila i Android 'maskirala' u sučelje koje neodoljivo podsjeća na Windows Phone pločice.

Kupci će s X2 dobiti instalirane Skype, Outlook, OneDrive, Here Maps i MixRadio dok će svi korisnici besplatno moći preuzeti Bing Search, Yammer, igre (SnapAttack, Wordament i Kinectimals) te brojne druge aplikacije s Nokia Storea. Naravno, i sve ostale Android aplikacije trebale bi raditi na novoj Nokiji.

X2 ćeš ubrzo moći kupiti u zelenoj, narančastoj i crnoj boji, a uskoro bi u prodaju trebali žuti, bijeli te sivi model.

Zanimljiv mobitel kojeg će sigurno poželjeti svi oni koji se furaju na Nokiju, ali im iz nekog razloga ne odgovara Windows Phone.

Izvor

Posljednja izmjena: 24.06.2014.
Možda će te zanimati i: