bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Pseći stroj za selfieje
‹ Tech novosti

Pseći stroj za selfieje 25.09.

Odeš na posao, a tvoj pas ili maca, ostanu sami u stanu. Tuguju i dosađuju se čekajući tvoj povratak. Jednako je i tebi na poslu pa patite skupa – Fido i ti. Možda nam život pun boli olakša PetBot – gadget kojim će se tvoj ljubimc zabaviti, dok te nema, snimajući selfieje

Poduzetni dvojac Jason Yu – Misko Dzamba skuplja 80.000 dolara pomoću crowdfundinga kako bi svoj koncept bota za životinjske selfieje pretvorili u stvarnost.

Skupili su već 50 glavi i uskoro bi trebali zatvoriti financijsku konstrukciju svog projekta. Ne čudi ovakav odziv kad se zna da je njihova ciljana skupina jedna od najranjivijih – vlasnici kućnih ljubimaca koji svoje voljene životinje moraju ostavljati veći dio dane same doma.

PetBot bi tu samoću trebao olakšati i njima, ali i vlasnicima. Riječ je o najobičnijoj plastičnoj kutiji, ukrašenoj jednako plastičnim ušima, u kojoj se nalaze kamera, Wi-Fi odašiljač te nešto softvera. PetBot će prepoznati kućnog ljubimca kad se pojavi u oku kamere i potom će mu pokušati privući pažnju.

Puštat će neobične zvukove, koji bi trebali zabaviti psa ili mačku, a sve kako bi okinuo savršen selfie ljubimca koji gleda u kameru. Za svaki uspješan selfie, Pet Bot će iz posebnog dispenzera ljubimcu darovati poslasticu kojima moraš napuniti ugrađeni dispenzer.

Jason i Misko tvrde kako njihov uređaj ima algoritam za učenje, svojevrsnu rudimentarnu umjetnu inteligenciju (UI). UI bi trebala naučiti prepoznavati životinje s kojima se 'druži' te naučiti koji zvukovi im najbolje privlače pažnju.

Osnovnu verziju PetBota možeš naručiti ovdje po cijeni od 149 dolara. Ne treba ti spominjati da je riječ o crowdfunding kampanji i da ne polažeš previše nade u obećani datum isporuke PetBota svibnju sljedeće godine, jelda? Znali smo da ne treba. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 27.09.2015.
Možda će te zanimati i: