bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Psihodelična iOS tipkovnica
‹ Tech novosti

Psihodelična iOS tipkovnica 16.12.

Zaboravi na traženja slova na običnoj, virtualnoj iOS tipkovnici. Nintype dosadno tipkanje pretvara u frenetično klizanje prstima po zaslonu, a tvorci ove aplikacije kunu se da je pomoću Nintypea moguće otipkati 130 riječi u minuti

iOS aplikacija Nintype, razvijane od ekipe iz tvrtke Jormy, reklamira se kao najbrža 'dual swipe' tipkovnica za iPhone i iPad. Teško je opisati kako Nintype funkcionira bez da probaš i, ovo je puno važnije, provedeš par dana u savladavanju 'gradiva'.

Aplikacija posuđuje puno toga od ostalih appova za tipkanja i kad radi kako je zamišljeno, prsti će ti naprosto letjeti po zaslonu. Kod većine sličnih aplikacija možeš tipkati bilo da pritišćeš virtualne tipke ili da prstima kliziš po virtualnoj tipkovnici (swipe).

Kod Nintypea istovremeno možeš i jedno, i drugo. Jednim palcem možeš kliziti po slovima koji čine prvu polovicu neke riječi dok drugim istovremeno možeš tipkati preostala slova i Nintype će, u većini slučajeva, prepoznati koju riječ želiš utipkati.

Nakon par dana vježbanja i privikavanja bez problema ćeš ubacivati više od sto riječi u minuti što na fizičkoj tipkovnici uspijeva samo najvećim profićima ili daktilografima.

Dodatna snaga ove aplikacije krije su u brojnim prečacima koje prvo treba prokužiti i naučiti se na njih. Recimo, za skrolanje unazad treba swajpati lijevo ili desno po virtualnoj tipki razmaknice dok za pristup ugrađenom kalkulatoru treba pogoditi pravi pokret palcem na zaslonu. Nintype podržava i emoji, dongere, smajlije…

Naravno, nitko nije savršen pa to vrijedi i za Nintype. Prvo, za aplikaciju ćeš morati iskeširati 5 dolara što je, s obzirom na mogućnosti appa, više nego prihvatljiva cijena.

Drugo, već uobičajeno, Nintype još uvijek ne podržava hrvatski jezik. Tu su engleski, francuski, njemački, talijanski, skandinavski, poljski… ali našeg, lijepog hrvatskog još uvijek nema.

Preostaje nam da se nadamo da će hrvatski uskoro osvaniti na Nintypeu i da dotad tipkamo na engleskom – olrjat, lec du dis!

Izvor

Posljednja izmjena: 17.12.2014.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • Brzi Joe 22.12.2014. 12:22
  • i previse je besplatnih, tako da je to "više nego NEprihvatljiva cijena"
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)