bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Q5 – nije Audi, već Blackberry
‹ Tech novosti

Q5 – nije Audi, već Blackberry 15.05.

Izgleda da su se u kanadskom Blackberryju ozbiljno primili posla. Nakon Z10 i Q10 najavili su još jedan smartfon – Q5. 'Petica' je prvi Blackberry mobač u 'srednjoj klasi', a namijenjen je tržištima u razvoju. Jel' i mi tu spadamo?

Dogodilo se i to - pakao se zaledio, na vrbi je rodilo grožđe, a Blackberry je predstavio realtivno jeftin mobitel. Kanadska tvrtka poznata po skupim i vrhunskim mobačima, napokon će proizvesti uređaj koji bi trebao pronaći kupce i među nama, običnom smrtnicima. Novi Blackberry Q5 prodavat će se na tržištima u razvoju, a u trgovinama bi se trebao pojaviti negdje u srpnju.

Osim cijene, Q5 je specifičan i po tome što će biti dostupan u nekoliko boja. Osim klasične Blackberry crne, moći ćeš 'ubosti' i crveni, bijeli ili ružičasti Q5.

Za razliku od luksuznog Z10, najnoviji Blackberry imat će pravu, fizičku tipkovnicu, svojevrsni zaštitni znak ove kanadske kompanije. LCD zaslon dijagonale 3,1 inča ima neobičnu rezoluciju od 720 x 720 piksela, a unutar mobitela nalazi se dvojezgreni 1.2 GHz procesor, 8 giga integrirane memorije te microSD utor. Bateriju nije moguće zamijeniti, a Q5 'vrti' BlackBerry 10 OS. Spomenimo i da je najavljena nova verzija operativnog sustava koja će u sebi sadržavati podršku za Skype.

Cijena 'petice' nije objavljena, ali s obzirom da se Q10 na eBayu prodaje za 700-800 dolara, nadamo se da ćemo novi Blackberry moći kupiti bar po duplo nižoj cijeni.

Ako briješ na sigurnost i kvalitetu, preferiraš fizičku tipkovnicu i pritom ti ne treba mali milijun igrica ili appova dostupnih na iOS i Android uređajima – onda bi Q5 mogao biti baš po tvojoj mjeri.

Izvor

Posljednja izmjena: 15.05.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • godzeus 16.05.2013. 13:10
  • Pa oni će propast ako nastave ovim smjerom.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)