bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
RFID čipovi za sportaše
‹ Tech novosti

RFID čipovi za sportaše 08.08.

Kad su u pitanju brzina i snaga, NFL igrači mogu se smatrati skoro pa superjunacima. Od ove sezone možemo ih zvati i kiborzima pošto će svaki NFL-ovac imati ugrađen RFID čip kao sastavni dio sportske opreme

Prošle sezone NFL (profesionalna liga američkog nogometa) testirao je Zebra Technologies MotionWorks RFID sustav. Riječ je o tehnologiji koja omogućava praćenje brzine svih igrača, udaljenosti koju su prevalili te njihov smjer, a sve to u realnom vremenu.

Ovo je moguće zahvaljujući RFID čipovima koji su ugrađeni u zaštitne opremu svih igrača, točnije – zaštitne jastučiće za ramena, a Ameri koji NFL utakmice prate pomoću posebne Xbox One ili Windows 10 aplikacije moći će pratiti sve prikupljene podatke.

Unutar aplikacije nalazi se opcija Next Gen Stats koja igrače pretvara u digitalne avatare. Next Gen Stats igrače će poredati po najvećoj postignutoj brzini uza vrijeme utakmice, korisnici će moći vidjeti koliko je tko pretrčao, a digitalne ikonice vjerno će reproducirati svaku akciju i svaki pokret pravih igrača.

Osim statistika, korisnici aplikacije moći će stvoriti vlastiti news ticker, dobro nam poznatu traku s vijestima s mnogih tv kanala. Korisnici će tako na traku jednostavnim dodavanjem klubova i igrača koji ih zanimaju gledanje utakmice, bilo putem Xboxa ili Windowsa 10, pretvoriti u posebno, njima prilagođeno iskustvo.

Valjda će nešto slično biti moguće i kad je u pitanju naš, old school, europski nogomet.

Izvor

Posljednja izmjena: 09.08.2015.
Možda će te zanimati i: