bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Runbo, a ne Rambo
‹ Tech novosti

Runbo, a ne Rambo 16.01.

Kinezi ne posustaju. Doslovno nas svakodnevno zasipaju s novim gadgetima. Većinu 'Made in China' gadgeta nikad nećemo vidjeti u našim trgovinama iako ne bi imali ništa protiv Runbo X3 ili X5 smartphonea kad krenemo na izlet ili planinarenje

Nedavno smo pisali o Panasonic Toughpadu, tabletu otpornom na 'zlostavljanje', a sad je red da predstavimo i mobitele koji mogu podnijeti puno toga, dobro su opremljeni i, povrh svega, prilično jeftini. Runbo X3 i X5 dolaze iz Kine. Novinarima su predstavljeni na CES-u, a već se mogu naručiti na Taobau, kineskoj verziji eBaya.

Oba su mobitela, popriličnih dimenzija, Android uređaji, a na njima se nalazi IceCream Sandwich OS verzije 4.0.4. Runbo X5 ima dvojezgreni 1GHz Cortex-A9 MTK6577 procesor, 1 giga RAM-a, 4 GB integrirane memorije, microSD slot te zaslon dijagonale 4,3 inča i rezolucije 800 x 480. Od konkurencije se izdvaja po ugrađenom laserskom indikatoru, vrlo snažnim zvučnicima, voki-toki radiju s antenom dometa 10 kilometara, GPS-om i ogromnom baterijom od 3.800mAh. Naravno, tu su i dvije kamere (prednja od 0,3 i glavna s 8 megapiskela) te ostala uobičajena, smartphone oprema.

Nešto manji Runbo X3 od većeg se brata razlikuje manjim zaslonom (3,5 inča) koji je smanjen kako bi se našlo mjesta za QWERTY tipkovnicu. Runbo X3 i X5 prvenstveno su namijenjeni ljudima koji puno vremena provode u prirodi - planinarima, izletnicima, biciklistima, terenskim radnicima... Oba se modela mogu naručiti na Taobau ili na stranici proizvođača po cijeni od 1.999 renminba ili nekih 1.800 kuna prema službenom tečaju.

Runbo u ruksak, pa u prirodu s društvom.

Izvor

Posljednja izmjena: 16.01.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • hipi66 19.01.2013. 16:06
  • Da nisam kupio 808 pureview prije par dana ovo bi sigurno!
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)