bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Sad je i službeno – Chrome je broj jedan
‹ Tech novosti

Sad je i službeno – Chrome je broj jedan 03.05.

Po prvi put u skoro dva desetljeća Internet Explorer više nije najpopularniji web preglednik na planeti. Prema najnovijem izvješću tvrtke NetMarketShare, Googleov Chrome u travnju je zasjeo na prvo mjesto globalne ljestvice s tržišnim udjelom od 41,67 posto

Ponekad ti malo dođe žao Microsofta, zar ne? Nije da i dalje ne zarađuju silne milijarde, ali zadnjih godina Apple i Google su ih dostigli i prešišali. Zadnji udarac stigao je zapakiran u redovno mjesečno izvješće o korištenju web preglednika.

Naime, nakon 18-godišnje vladavine Internet Explorer izgubio je vodeće mjesto kad su u pitanju web preglednici. U travnju je Explorer imao tržišni udio od 41,37 posto dok se Google Chrome popeo na prvu poziciju s 41,67 % globalnih korisnika.

Razmak nije velik, ali Chrome već godinama ima tendenciju rasta dok Explorer pada li ga, pada. Inače, Explorer je bio najpopularniji web preglednik na svijetu od 1998. pa sve do prošlog mjeseca.

No, ne smijemo zaboraviti da Microsoft namjerno gura Explorer u drugi plan, pokušavajući ga zamijeniti Edgeom, novim web preglednikom koji dolazi s Windowsima 10.

Sve što im možemo poručiti je – sretno, jer mi zasad ostajemo na drugim preglednicima.

Izvor

Posljednja izmjena: 04.05.2016.
Možda će te zanimati i: