bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Samo u Koreji
‹ Tech novosti

Samo u Koreji 11.06.

iPhone je super, Nokia je bolje nego ikad, ali činjenica je kako korejski proizvođači mobitela Samsung i LG polako osvajaju sve veći dio smartphone tržišta

Korejci su danas ono što su Japanci bili nekad - kupe nešto, rastave to na sastavne djeliće i onda to nešto naprave boljim, bržim i jeftinijim. Upravo to se dogodilo i s iPhoneom. Do pojave Appleovog revolucionarnog uređaja smartphone tržište u Koreji praktički nije niti postojalo. No, onda je iPhone postao hit koji je poharao i korejsko tržište. Najveći korejski proizvođači elektronike (i svega ostalog) Samsung i LG rekli su 'mi možemo bolje' i bacili se na posao. Trebalo im je nekoliko godina napornog rada, puno modela koji se ipak nisu mogli mjeriti s uzorom iz Applea, ali danas ova dva proizvođača rade, ako ne najbolje, onda zasigurno najbrže i hardverski najjače mobitele.

Jedan takav smartphone je Samsung Galaxy S III, model SHV-E210S. Ne traži taj mobitel u našim trgovinama, jer ga nećeš naći. Namijenjen je isključivo korejskom tržištu, a od 'običnog' Galaxyja S III razlikuje se po tome što ima duplo više radne memorije (2GB). Toliko ima i američki S III, ali Ameri nemaju četverojezgreni procesor. Želiš li i memoriju, i procesor, u istom Galaxyju S III, preostaje ti jedino preseliti u Koreju ili naručiti mobitel iz nekog korejskog webshopa.

No dok ovaj, najjači Galaxy vjerojatno nećeš vidjeti kod nas, možda u naše trgovine ove godine zaluta druga korejska 'pila' od mobitela - LG Optimus LTE2. Novi Optimus pojavio se u korejskim trgovinama prošlog mjeseca, a u LG-u ozbiljno razmišljaju o početku prodaje u Europi i Americi. Inače, Optimus LTE2 prvi je telefon u kojeg je ugrađeno 2GB radne memorije. Sad ti je valjda jasno zašto je Samsung 'nabrijao' Galaxy S III.

Bilo kako bilo, mi ovdje s nestrpljenjem čekamo oba modela.

Posljednja izmjena: 04.03.2014.
Pitanja i komentari
  • assassin 18.06.2012. 23:25
  • uffff ludnica od mobitela :)
    kome treba vise komp. kad ima takvih pila.....
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)