bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Samovozeća uredska stolica
‹ Tech novosti

Samovozeća uredska stolica 16.02.

Svi pišu o samovozećim automobilima koji će te u bliskoj budućnosti voziti na posao. Ali, što kad napokon dođeš na posao, kad uđeš u ured i sjedneš u fotelju? Ne bi li bilo krasno kad bi fotelje budućnosti također bile automatizirane?

Svi sastanci u uredima imaju jednu zajedničku stvar – nakon što završe, stolice ostanu razvučene po cijeloj prostoriji. Nitko ne misli na jadne tajnice ili ekipu zaduženu za čišćenje i pospremanje, svima nam je na pameti samo što prije napustiti sastanak, briga nas za stolice!

I da znaš da smo u pravu. Zašto pospremati kad postoje uredske stolice koje uvijek znaju gdje im je mjesto i kako se tamo vratiti. Zahvaljujući ugrađenim senzorima i rudimentarnoj 'self-driving' tehnologiji, ove će se udobne stolice vratiti na 'startne' pozicije.

Stolice imaju baterijsko punjenje, a međusobno komuniciraju putem Wi-Fi mreže. Nadzire ih računalo preko kamere ugrađene na zidu i izdaje im naredbe u svojevrsnom baletu uredskog namještaj koji se može rotirati, okretati i voziti po cijeloj prostoriji.

Stolice je proizveo Nissan kako bi promovirao 'self-driving' tehnologiju koju će uskoro početi ugrađivati u automobile. Nažalost, stolice je zasad nemoguće kupiti i u Nissanu tvrde kako nemaju planove za serijsku proizvodnju.

Šteta, a već smo vidjeli ovakvu stolicu ugrađenu u samovozeći automobil. Zamisli samo, ne bi se morao dizati iz stolice nikad, osim pri odlasku na WC. A onda se sjetimo filma WALL-E i shvatimo da to možda i nije tako dobra ideja.

Posljednja izmjena: 17.02.2016.
Možda će te zanimati i: