bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Samsung Galaxy Grand 2
‹ Tech novosti

Samsung Galaxy Grand 2 25.11.

Nismo pisali o novom Galaxy modelu, evo, ima već skoro dva mjeseca. U međuvremenu je Samsung izbacio još nekoliko zvijezda u svojoj mobilnoj galaksiji, a nama je za oko zapeo glomazni Galaxy Grand 2

Toliko puta smo predstavljali nove Samsung Galaxy modele da smo odavno ispucali sve originalne fore i zanimljivosti u uvodnom djelu teksta. Stoga, idemo odmah u glavu!

Prvi Galaxy Grand pojavio se krajem prošle godine i uglavnom se prodavao na azijskim tržištima. Solidan multimedijski mob s velikim zaslonom sputavala je prilično visoka cijena, pa prvi Grand nije opravdao očekivanja.

Nepunih 12 mjeseci kasnije, Samsung je najavio poboljšanu verziju Granda, nazvanu Grand 2. Novi Galaxy dizajnom podsjeća na Note 3, a neugodno nas je iznenadila lažna koža na poleđini, skupa s imitacijom šavova. Iskreno, taj detalj nam djeluje pomalo 'ruralno', ali valjda takve stvari prolaze u Aziji.

Glavni adut novog Granda veliki je 5,25-inčni LCD zaslon, rezolucije 1280x720. Unutra se nalazi četverojezgreni procesor na 1,2GHz, 8 giga integrirane memorije i 1,5GB RAM-a. Baterija od 2,600 mAh trebala bi osigurati duži rad od prethodnika koji je maksimalno mogao 'preživjeti' 10 sati non-stop razgovora.

Osim veće baterije, Grand 2 u odnosu na prethodnika ima i nešto veće dimenzije, ali su zato 8MP kamera i dual-SIM slot isti. Naravno, kao i svi noviji Androidi, i Grand 2 dolazi s instaliranim Jelly Beanom. Kad su boje u pitanju, moći ćeš birati između bijele, crne i roza, a kad su cijena i početak prodaje u pitanju tu ti ne možemo pomoći. U Samsungu još uvijek šute, ali uvjereni samo kako će se Grand 2 moći kupiti do kraja godine - ako ne kod nas, onda u nekoj od brojnih online trgovina koje dilaju azijsku robu.

E sad, pitanje je treba li ti ovakav mob? Niti je tablet, niti smartfon, niti phablet. Što je onda? Multimedijalni telefon? Džepni čitač elektronskih knjiga? Galaxy Note s malo manjim zaslonom? Ravni Galaxy Round? Točan odgovor vjerojatno ne znaju niti u Samsungu.

Izvor

Posljednja izmjena: 25.11.2013.