bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Samsung Galaxy S4 Zoom
‹ Tech novosti

Samsung Galaxy S4 Zoom 12.06.

Samsung je službeno predstavio još jednu pridošlicu u Galaxy obitelj – S4 Zoom. Mama S4 mini, a tata Galaxy Camera – tako bi se najbolje dao opisati ovaj mob koji uspješno kombinira funkcionalnost smartfona sa zum lećom i pravom bljeskalicom

Odavno smo potrošili foru o Samsungu i beskrajnoj povorci Galaxy uređaja. Svakih tjedan-dva Samsung predstavi neki novi Galaxy, a najnoviji u ovom, naizgled beskrajnom, nizu je Galaxy S4 Zoom.

'Ajmo prvo na tehnikalije. Novi Galaxy ima standardni AMOLED zaslon od 960x450 piksela, 1 gigu RAM-a, dvojezgreni procesor na 1.5GHz, integriranu memoriju od 8GB (proširivu do 64GB), bateriju od 2130mAh, Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.0 LE, A-GPS, HSPA, LTE… uglavnom, sve uobičajene Galaxy điđe-miđe.

Na prvi pogled, Zoom izgleda poput S4 minija. Visina i širina su im podjednake, ali je Zoom nešto deblji (125.5x63.5x15.4 mm). Također je i teži (208 grama), ali to je bilo za očekivati, jer je Samsung u Zoom ugurao puno kvalitetniju kameru te pravi objektiv. Upravo je kamera osnovni adut ovog smartfona. Zoom se hvali 16MP senzorom, 10x optičkim zumom, ksenon bljeskalicom i objektivom širine 24 mm.

Osim sjajnih fotografija, Galaxy S4 Zoom može snimati 1080p video na 30fps-a ili 720p@60fps. Naravno, memorijske kartice je moguće promijeniti 'u letu' pa ovaj mobač može poslužiti za dugotrajna snimanja, pod uvjetom da imaš pun džep microSD kartica.

Ukratko, Sasmung Galaxy S4 Zoom je kao stvoren za izigravanje Stevena Spielberga po svatovima, krstitkama i krizmama.

Izvor

Posljednja izmjena: 12.06.2013.
Možda će te zanimati i: