bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
SamsungBook Air
‹ Tech novosti

SamsungBook Air 10.01.

Neka te naslov ne zbunjuje – Samsung nije nove laptope nazvao imenom koje neodoljivo podsjeća na Appleov MacBook nego naprosto nismo mogli odoljeti pošto im je MacBook očit uzor. Naravno da takvo što u Samsungu nikada neće priznati

Kupuješ li laptop onda spadaš u jednu od četiri kategorije kupaca. Većina ih traži što jeftiniji uređaj, poslovnjacima je prioritet funkcionalnost, a ne dizajn, gameri hoće prave pile od prijenosnih računala, a svi ostali najsretniji bi bili s nekim od Appleovih laptopa.

Apple laptope najviše vole mladi, pogotovo studenti, a nakon što završe školovanje ostaju vjerni brendu iz Redmonda. Naravno da uspjeh MacBook laptopa nije prošao nezapaženo i danas svi veliki proizvođači prijenosnih uređaja u svojoj ponudi imaju elegantne, tanki i seksi laptope a la MacBook.

Izuzetak nije niti Samsung koji se na velika vrata vrača na tržište laptopa. Upravo su predstavili dva nova uređaja iz Notebook 9 serije. Riječ je o ultra-laganim laptopima koji se razlikuju jedino po dimenzijama, masi i veličini zaslona – 13,3 te 15 inča.

Manji laptop teži manje od kilograma (840 grama) dok veći ima 1,29kg. Oba dolaze s Windowsima 10, SSD diskom od 128 ili 256 giga, te 4 ili 5GB memorije – ovisno o odabranoj konfiguraciji. Procesor se također može odabrati, a laptopima je zajednički Security CAM sustav koji korisniku šalje fotografije osoba koja ga koriste u slučaju krađe.

Najjači adut novih laptopa produžen je vijek trajanja baterije (10 sati za manji i 12 sati za veći model), a u Samsungu tvrde da je za punjenje 'do vrha' dovoljno samo 90 minuta.

Laptope ćeš moći ubosti već za mjesec-dva po još nepoznatoj cijeni i to u dvije boje – 'iron silver' za dječake i 'modern pink' za djevojčice. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 11.01.2016.
Možda će te zanimati i: