bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
San svakog biciklista
‹ Tech novosti

San svakog biciklista 11.01.

Znamo bicikliste koji su doživjeli teške padove, jer su za vrijeme vožnje čačkali po putnim računalima pričvršćenima na upravljaču. Takvo što neće im se dogoditi ako nabave Garmin Varia Vision – uređaj koji vožnju biciklom pretvara u doživljaj sličan upravljanju borbenim zrakoplovom

Svi oni koji više vremena provode za upravljačem svog bicikla nego za volanom automobila ili hodajući, trebali bi ozbiljno razmisliti o uređaju poput Garmina Varia Vision. Riječ je o zaslonu koji se učvrsti na naočale i putem poboljšanje stvarnosti vlasniku pruža mnoštvo korisnih informacija za vrijeme vožnje biciklom.

Uređaj koji funkcionalnošću podsjeća na slavno propali Google Glass prikazuje podatke o navigaciji, notifikacije s uparenog smartfona, a u dodatnoj opremi je i senzor koji će te upozoriti na približavanje vozila s leđa.

Za pomicanje unutar menija i odabir opcija potrebno je dotaknuti touchpad koji se nalazi iznad uha, ali to je daleko lakše nego nabadanje po tipkama standardnih bike putnih računala, o sigurnosti da i ne govorimo.

Vario Vision ima čak i ugrađenu ambijentalnu rasvjetu, otporan je na vodu, ima alarm s vibracijama, a trebao bi raditi osam sati s jednim punjenjem.

Sve je divno i krasno osim cijene koja iznosi 320 funti. No, ako se puno voziš trebao bi razmisliti o kupovini sličnog uređaja, prvenstveno zbog svoje sigurnosti.

Garmin Varia Vision u trgovine će krajem ovog tromjesečja.

Izvor

Posljednja izmjena: 12.01.2016.
Možda će te zanimati i: