bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Šetnja virtualnim South Parkom
‹ Tech novosti

Šetnja virtualnim South Parkom 04.07.

Legendarni South Park gledamo već 17 sezona. Matt Stone i Trey Parker u tih su 17 godina napisali, animirali i dali glasove poznatim junacima u čak 247 epizoda, a fanovi serije sad imaju priliku prošetati South Parkom uz pomoć Oculus Rifta

Svi oni koji su se predbilježili za novu, napredniju verziju developerskog Oculus Rifta, uskoro bi na kućnu adresu trebali dobiti paket s uređajem koji će promijeniti način na koji se zabavljamo. Momci i cure iz Oculusa zaprimili su više od 45.000 narudžbi, a ovaj će mjesec isporučiti 10.000 naočala za virtualnu stvarnost (VR).

Datum početka masovne proizvodnje ovog uređaja sve je bliže, a samim tim sve je više aplikacija koje podržavaju Oculus Rift. Recimo, uz pomoć VR tehnologije možeš šetati stanom Jerryja Seinfelda iz istoimene serije ili obići lokacije iz crtića Hayao Miyazakija. Ne znaš tko je Miyazaki? Trk na Internet pronaći Avanture male Chihiro (Spirited Away), Leteći dvorac ili Princezu Mononoke.

Sve većoj kolekciji VR lokacija ovih se dana pridružio i slavni South Park. Svi sretnici koji imaju Oculus Rift, ovdje mogu preuzeti datoteku koja sadrži gradić u kojem stanuju vječni dječaci Stan, Kyle, Kenny i Eric. Ulice grada vjerna su kopija onih iz crtića, a na njima stoje mnogi likovi iz tv serije.

Za sada je moguće samo 'šetati' virtualnim gradom, ali za koju godinu sigurni smo da će ovakva vrsta zabave postati interaktivnom. Danas šećemo virtualnim South Parkom, a sutra ćemo moći popričati s Ericom, pokušati spasiti Kennyja ili popiti piće sa Stanovim tatom.

Kad će već, jednom, početi ta budućnost? :/

Izvor

Posljednja izmjena: 04.07.2014.
Možda će te zanimati i: