bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Siri protiv Google Voicea
‹ Tech novosti

Siri protiv Google Voicea 02.07.

Apple je velik dio iPhonea 4S prodao upravo zahvaljujući Siri - osobnom digitalnom asistentu koji prepoznaje ljudski govor. Naravno da na odgovor iz Googlea nismo morali dugo čekati. Tko je bolji - Siri ili novi Google Voice Search?

Ako imaš novi iPhone onda znaš što je, ustvari, tko je Siri. Nažalost, Siri ne zna hrvatski niti zna odgovoriti na 'lokalna' pitanja. Neće ti reći što igra u obližnjem kinu, niti koji su restorani u susjedstvu. Malo smo tržište i zato sa Siri moramo razgovarati na jednom od četiri jezika koje podržava - engleskom, francuskom, njemačkom ili japanskom.

Niti Google Voice Search ne spika hrvatski, ali s obzirom da Android ima podršku za naš jezik očekujemo da bi se ovo u bliskoj budućnosti moglo promijeniti. Osim toga, mnogi Google servisi dostupni su kod nas te se nadamo da ćemo uskoro putem Voice Searcha moći saznati korisne informacije i odgovore na pitanja poput onih u priloženom videu.

Uostalom, pogledaj video i provjeri što ti se više sviđa - Siri ili Google Voice Search. Nama su oboje mrak. Inače, za novi Google Voice Search moraš instalirati Android 4.1 Jellybean koji još uvijek nije službeno dostupan, a očekuje se da će ga Google 'pustiti u opticaj' sredinom srpnja.

Posljednja izmjena: 02.07.2012.
Pitanja i komentari
  • Mitch 02.07.2012. 21:57
  • Razbio Siri ko beba zvečku! :D
  • 0 Odgovora
  • flyer26 02.07.2012. 14:32
  • I Google još jednom odnosi pobjedu svojim open source Androidom... Brži, pametniji, ljepši...
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)